Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ζιλιέτ Μπινός πρόεδρος στην κριτική επιτροπή

Μπερλινάλε

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός θα είναι φέτος η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (7 έως 17 Φεβρουαρίου του 2019), όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ. Γεννημένη τον Μάρτιο του 1964, η Μπινός έγινε διεθνώς γνωστή με τη συμμετοχή της στην ταινία "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι", του 1988, διασκευή του μυθιστορήματος του Μίλαν Κούντερα. Στα επόμενα χρόνια η Μπινός θα απορρίψει πρόταση του Στίβεν Σπίλμπεργκ να συμμετάσχει στο "Τζουράσικ Παρκ", προτιμώντας να πρωταγωνιστήσει στο "Μπλε" του Κριστόφ Κισλόφσκι.

«Ευχαριστώ γι’ αυτήν την εξαιρετική τιμή και την πρόσκληση για την προσεχή Μπερλινάλε, αγαπητέ Ντίτερ, σημαίνει πολλά για μένα! Ανυπομονώ γι’ αυτό το ραντεβού με την υπόλοιπη επιτροπή και θα αφοσιωθώ στα καθήκοντά μου με ιδιαίτερη χαρά και επιμέλεια», απάντησε η Ζιλιέτ Μπινός στην επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

Η Γαλλίδα ηθοποιός έχει στο παρελθόν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Βερολίνου με πολλές ταινίες, τόσο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα όσο και στα παράλληλα τμήματα. Είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Μπερλινάλε το 1997, για τη συμμετοχή της στον «Άγγλο ασθενή» του πρόωρα χαμένου Άντονι Μινγκέλα. Για τον ίδιο ρόλο, εκείνη τη χρονιά, η Μπινός είχε κερδίσει και το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο