Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δέκα βραβεία για την ταινία του Λάνθιμου στο Λονδίνο

Με δέκα βραβεία έφυγε το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου από την τελετή απονομής των βρετανικών βραβείων ανεξάρτητου κινηματογράφου που απονέμει η BIFA (British Independent Film Awards), μια...

Με δέκα βραβεία έφυγε το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου από την τελετή απονομής των βρετανικών βραβείων ανεξάρτητου κινηματογράφου που απονέμει η BIFA (British Independent Film Awards), μια οργάνωση που έχει σχετικά μικρή ιστορία, καθώς ιδρύθηκε το 1998. Μεταξύ άλλων, το φιλμ του Λάνθιμου απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου (πήγε στους Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα), Α' Γυναικείου Ρόλου (Ολίβια Κόλμαν) και Β' Γυναικείου Ρόλου (Ρέιτσελ Βάις).

Συνολικά η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (που, ταυτόχρονα, πηγαίνει πολύ καλά στο αμερικανικό box office), ήταν υποψήφια για 13 βραβεία. Στις κατηγορίες των τεχνικών βραβείων το «The Favourite» κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ και Κοστουμιών.

Εκτός από την ταινία του Λάνθιμου, στα υπόλοιπα βραβεία, το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Τζο Κόουλ για την ερμηνεία του στο «Προσευχήσου πριν πεθάνεις» του Ζαν Στεφάν Σοβέρ, ενώ του βραβείο του Β' Ανδρικού Ρόλου δόθηκε στον Αλεσάντρο Νιβόλα για την «Ανυπακοή» του Σεμπαστιάν Λέλιο.

Ο Τζόνι Γκρίνγουντ απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Μουσικής για το «Δεν ήσουν ποτέ εδώ» της Λιν Ράμσεϊ.

Το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ανεξάρτητης Παραγωγής, ενώ η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Δείτε όλα τα σχόλια