Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
"Παράθυρα στον πλανήτη" από το 15ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Παράθυρα στον πλανήτη" από το 15ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

Με μια σειρά ντοκιμαντέρ που γεννήθηκαν από την ανάγκη να πληροφορηθούμε τα προβλήματα του πλανήτη με τα μάτια σημαντικών σκηνοθετών κάνει πρεμιέρα αύριο, στις 6 μ.μ., στην Ταινιοθήκη το 15ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών με τίτλο «Παράθυρα στον πλανήτη» που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έως και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται επίκαιρα θέματα περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με συζητήσεις και παρουσιάσεις διακεκριμένων επιστημόνων.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερα αφιερώματα στους τομείς Πυρκαγιές και Περιβάλλον, Σπόροι, Μέλι και Μέλισσες, καθώς και σε παλαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες με την προβολή της ταινίας των Σ. Τορνέ και Β. Σφήκα «Θηραϊκός Όρθρος».

Τις ημέρες προβολών έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Ali Shehadeh, Σύρος επιστήμονας του Ιδρύματος ICARDA, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο δασολόγος και σύμβουλος της ΕΛΛ.ΕΤ. Δημήτρης Ντινόκας, η Βάσω Κανελλοπούλου, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Πελίτι, ο Κώστας Δαμιανίδης, αρχιτέκτονας - δρ Ιστορίας της Ναυπηγικής, ο Νικόλαος Εμμανουήλ, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας, ο Ηλίας Τζηρίτης, συνεργάτης δασικού προγράμματος WWF, η Ελένη Μαΐστρου, πρόεδρος Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ΕΛΛ.ΕΤ. και ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ κ.ά.

Οι προβολές της φετινής διοργάνωσης, που γιορτάζει 15 χρόνια διαδρομής και θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Παρασκευή και Σάββατο στο Κτήριο της ΕΛΛ.ΕΤ. στην οδό Τριπόδων 28, στην Πλάκα, περιλαμβάνουν ταινίες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. To 15ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Νορβηγίας και του Norwegian Film Institute.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL