Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 23.45

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

Συναρπαστικό κοινωνικό δράμα, που προτάθηκε από τη Βουλγαρία για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2014. Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ. Σε ένα μικρό και φτωχικό χωριό στη Βουλγαρία, στα σύνορα με την Τουρκία και την Ελλάδα, ζει ο 45χρονος Μίτιο μαζί με τον γιο του Βάσκο, 18 ετών. Οι σχέσεις τους είναι τεταμένες μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του Βάσκο. Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, καθώς ο Μίτιο έχει βρεθεί χωρίς δουλειά μετά την πτώχευση της εταιρείας όπου δούλευε και με δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Μπροστά στο αδιέξοδο δέχεται να μεταφέρει παράνομα μετανάστες, μέσω ενός περάσματος στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, υπό τις εντολές ενός πρώην διοικητή του στον στρατό την περίοδο του 1988. Το πέρασμα όμως κρύβει αναμνήσεις για τον Μίτιο, καθώς εκεί, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, είχε σκοτώσει ένα νεαρό ζευγάρι από την Ανατολική Γερμανία που προσπαθούσε να αποδράσει στη Δύση. Ο Μίτιο προσπαθεί να βρει συγχώρεση για εκείνο το τραγικό περιστατικό, αλλά και να ξανακερδίσει τον γιο του.

ΚΥΡΙΑΚΗ STAR 17.30

Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ

Κωμωδία, παραγωγής 2015, σε σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς. Ο Μπεν Γουίτακερ, 70χρονος χήρος, συνταξιούχος, βρίσκει δουλειά ως εκπαιδευόμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει η νεαρή Τζουλς Όστιν. Ο Μπεν σύντομα θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Τζουλς και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχέση επαγγελματικής συνεργασίας αλλά και προσωπικής φιλίας. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αν Χάθαγουεϊ, Ρενέ Ρούσο.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΤ1, 24.00
THE BANG BANG CLUB

Πολιτικό δράμα, παραγωγής 2010. Παίζουν: Ράιαν Φελίπε, Μάλιν Άκερμαν, Φράνκ Ράουτενμπαχ, Τέιλορ Κιτς. 1994. Νότια Αφρική. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του απαρτχάιντ οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται στους δρόμους του Σοβέτο. Τέσσερις νέοι δημοσιογράφοι, εξοργισμένοι με το αιματοκύλισμα, ρίσκαραν τη ζωή τους για να καταγράψουν τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου. Οι δύο κέρδισαν Πούλιτζερ.

ΔΕΥΤΕΡΑ ALPHA 00.10
ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ

Περιπέτεια δράσης αμερικανικής και ταϊλανδικής συμπαραγωγής 2015. Παίζουν: Όουεν Γουίλσον, Λέικ Μπελ, Πιρς Μπρόσναν, Στέρλιν Τζέρινς. Ένας Αμερικανός μετακομίζει με την οικογένειά του στη νοτιοανατολική Ασία για να αναλάβει καθήκοντα ως μηχανικός σε μια νέα εταιρεία. Σύντομα διαπιστώνει ότι λόγω της πολιτικής αστάθειας οι ξένοι στη χώρα θεωρούνται ανεπιθύμητοι και εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Τζακ αναζητά για τον ίδιο, τη γυναίκα και την κόρη του το ασφαλέστερο καταφύγιο.

ΠΕΜΠΤΗ STAR 21.00

TITANIKOΣ

Αισθηματική ταινία εποχής, υπερπαραγωγή του 1997, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον. Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ. Η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» το 1912, μαζί με τη μητέρα και τον αρραβωνιαστικό της, στην πρώτη θέση. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει στο πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση. Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ3 23.00

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΜΗΔΕΝ

Δράμα φαντασίας, συμπαραγωγής Μεγάλης Βρετανίας, Ρουμανίας, Γαλλίας, ΗΠΑ, 2013, σε σκηνοθεσία Τέρι Γκίλαμ. Ένας ιδιοφυής, αλλά μοναχικός και αντικοινωνικός χάκερ καλείται να αποδείξει το Θεώρημα Μηδέν: ότι το σύμπαν και η ίδια η ζωή δεν έχουν κανένα νόημα. Όμως, αυτό το νόημα είναι κάτι που ο ίδιος αναζητά μια ολόκληρη ζωή. Παίζουν: Κριστόφ Βαλτς, Ματ Ντέιμον, Ντέιβιντ Θιούλις, Μελανί Τιερί, Τίλντα Σουίντον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL