Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Πρεμιέρα με "Κλέφτες καταστημάτων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρεμιέρα με "Κλέφτες καταστημάτων"

“Κλέφτες καταστημάτων” του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Έντα
Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη για το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον, στις 8 μ.μ. με την ταινία “Κλέφτες καταστημάτων” του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Έντα, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών.

Ανάμεσα στα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης ξεχωρίζουν αυτά στο ελληνικό queer cinema, στον Ισπανό Χάιμε Ροσάλες, στον Ελληνα animator Ιορδάνη Ανανιάδη, στην Ολλανδέζα δημιουργό Νάνουκ Λέοπολντ και στους Χιλιανούς εικαστικούς και κινηματογραφιστές Κριστομπάλ Λεόν και Χοακίν Κοσίνια, που έρχονται στο φεστιβάλ από το Γκουγκενχάιμ και την Μπιενάλε της Βενετίας. Ακόμη, ένα σημαντικό αφιέρωμα στους πρωτοπόρους σκηνοθέτες του ρουμανικού σινεμά, με τίτλο «Πριν ξεσπάσει το κύμα» (ενταγμένο στο τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια»).

Ανάμεσα στις περισσότερες από διακόσιες ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ, η πιο “ιδιαίτερη” περίπτωση είναι το "Λουλούδι" (La Flor) του Αργεντινού Μαριάνο Γινάς με διάρκεια προβολής... 14 ώρες! Για την ολοκλήρωσή της, εξάλλου, απαιτήθηκαν δέκα χρόνια γυρισμάτων, τρεις ήπειροι, έξι ιστορίες και λιγοστοί, αλλά σε πολλαπλούς ρόλους ηθοποιοί. Η ταινία, που συμπυκνώνει σχεδόν όλα τα κινηματογραφικά είδη και όλες τις πιθανές και απίθανες αφηγηματικές φόρμες της ιστορίας του κινηματογράφου, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με δύο τρόπους: Η πρώτη προβολή θα γίνει σε τρία μέρη στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη του Λιμανιού αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. (μέρος 1ο), το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 4.15 μ.μ. (μέρος 2ο) και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 3.30 μ.μ. (μέρος 3ο) αντίστοιχα, και στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με ώρες έναρξης τις 3 μ.μ. και τις 2 μ.μ. αντίστοιχα.

Το Φεστιβάλ συνεργάζεται και φέτος με δήμους της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα με τους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης - Συκεών. Στον Δήμο Παύλου Μελά οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (5 έως 10.11), ενώ στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (2 έως 9/11). Τα εισιτήρια θα εκδίδονται στους αντίστοιχους χώρους, πριν από την έναρξη των προβολών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL