Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατζουράκης- Γέρου σήμερα στο Βερολίνο με το "UssaK"

Η Κάτια Γέρου σε μια σκηνή από την ταινία "Ussak"

Η ταινία «Ussak» του Κυριάκου Κατζουράκη ταξιδεύει στο Βερολίνο και σήμερα Τετάρτη προβάλλεται στις 8.30 μ.μ. στο Lichtblick Kino (στο Prenzlauer Berg). Μία ακόμη προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 6...

Η ταινία «Ussak» του Κυριάκου Κατζουράκη ταξιδεύει στο Βερολίνο και σήμερα Τετάρτη προβάλλεται στις 8.30 μ.μ. στο Lichtblick Kino (στο Prenzlauer Berg). Μία ακόμη προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου. Παρόντες και στις δύο προβολές οι δημιουργοί της ταινίας, Κυριάκος Κατζουράκης και Κάτια Γέρου, για να συζητήσουν με το κοινό. Αλλά το μεγάλο ταξίδι που έχει ξεκινήσει η ταινία εδώ και καιρό θα συνεχιστεί, με προβολές στη ΒΙΟΜΕ της Θεσσαλονίκης στις 12 Οκτωβρίου, στην Ξάνθη στις 13 Οκτωβρίου, στην Κομοτηνή στις 14 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Οκτωβρίου, στην Ορεστιάδα στις 16 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί επιστροφή στην Αθήνα, με μία προβολή στον χώρο των Εκδόσεων των Συναδέλφων, στις 22 Οκτώβρη. Και έπεται συνέχεια, με Καλαμάτα, Σπάρτη, Πύργο, Νίκαια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, Αγρίνιο, Μεσολόγγι... Και με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ένας νέος γύρος, σε Λευκάδα, Πρέβεζα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγιά, Λάρισα, Βόλο... Θα σας ενημερώνουμε από αυτές εδώ τις στήλες. Όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί η ταινία, ο Κυριάκος Κατζουράκης είχε μιλήσει στην "Αυγή" (συνέντευξη στον Κώστα Τερζή, 3 Δεκεμβρίου 2017), τονίζοντας πως το ξεκίνημα της δουλειάς για την ταινία τοποθετείται "στις αρχές του 2012, όταν ήταν πια φανερό ότι η κρίση ήρθε για να μείνει, ότι το περίφημο χρέος θα συνοδεύει και τα παιδιά που δεν είχαν ακόμα γεννηθεί, όταν άρχισαν να εξαφανίζονται θέσεις εργασίας, όταν αρχίσαμε όλοι να δυσκολευόμαστε στην καθημερινή επιβίωση. Ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω γι' αυτήν τη λαίλαπα. Και δεν έχω άλλο τρόπο από την τέχνη μου... Το νέο ήταν η επέλαση του καπιταλισμού, η μνημονιακή εποχή που τόσο βίαια ήρθε στη χώρα. Η γυναίκα που, στις άλλες ταινίες μου, ήταν ένα 'άγιο' θύμα, αντικαταστάθηκε με μιαν άλλη, μια βυθισμένη στον εαυτό της προσωπικότητα, ένα εγωιστικό πλάσμα που βρίσκεται στα όρια του μη αναστρέψιμου...".

Δείτε όλα τα σχόλια