Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Animasyros: Γιορτή κινουμένων σχεδίων στην καρδιά του Αιγαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Animasyros: Γιορτή κινουμένων σχεδίων στην καρδιά του Αιγαίου

Στο ιστορικό θέατρο "Απόλλων" της Ερμούπολης έλαβε χώρα η απονομή των βραβείων Animasyros

Το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έριξε αυλαία την Κυριακή με μια λαμπερή τελετή λήξης στο ιστορικό θέατρο "Απόλλων" της Ερμούπολης.

Το μεγάλο βραβείο της κατηγορίας του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος απονεμήθηκε στην ταινία “Αρνητικός χώρος” των Max Porter & Ru Kuwahata, “μια θαυμάσια σχεδιασμένη και κομψή ταινία που γέμισε και τις μικρότερες ρωγμές της καρδιάς μας με τη γλυκόπικρη μελαγχολία της, την αναζωογονητική αφήγησή της και τον ζωντανό συναισθηματικό πυρήνα της”.

Η Ειδική Μνεία δόθηκε στο (OO) του Oh Seo Ro, “μία πανέξυπνη ταινία που μιλάει σε όλους μας, θυμίζοντάς μας πως τα πιο οικουμενικά συναισθήματα μπορούν να βρεθούν σε κάτι τόσο ήπιο όσο ένα αεράκι όσο και σε κάτι άγριο όσο ένα φτάρνισμα”.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τηλεοπτικών και Κατά Παραγγελία Ταινιών απονεμήθηκε στην ταινία “Η ιστορία μας” του Lorenzo Latrofa. Την ειδική μνεία στην ίδια κατηγορία έλαβε το μουσικό βίντεο “The Lovely Thing Suite” των Diego Haucuja T. και Carlos Lopez Estrada. To Βραβείο Ελληνόφωνης Ταινίας απονεμήθηκε στην ταινία “Παγόβουνα” της Ειρήνης Βιανέλλη, “μια εξαιρετική ταινία που χρησιμοποιεί έξυπνα την εικαστική τραχύτητα για να συνδέσει τους θεατές με την ένταση των κρυμμένων συναισθημάτων της απομόνωσης και της μοναξιάς".

Τέλος, το Βραβείο Κοινού του Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους απονεμήθηκε στην ταινία "The Breadwinner” της Nora Twomey σε παραγωγή του Cartoon Saloon.

Κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκαν οι ταινίες που δημιουργήθηκαν στα πολυάριθμα εκπαιδευτικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο (για παιδιά, εφήβους, άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ). Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Αnimasyros στο Vimeo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL