Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Μουσολίνι, έρωτας και αναρχία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μουσολίνι, έρωτας και αναρχία...

"Ιστορία έρωτα και αναρχίας" της Λίνα Βερτμίλερ

"Ιστορία έρωτα και αναρχίας" (Film d'amore e d'anarchia)

Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμίλερ

Ερμηνεία: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο

Σε επανέκδοση η πετυχημένη ιταλική παραγωγή του 1973. Στην Ιταλία, λίγο προτού ξεσπάσει ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος, ένα αγροτόπαιδο, ο Τονίνο, μαθαίνει ότι κάποιος φίλος του εκτελέστηκε από το φασιστικό καθεστώς έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Μπενίτο Μουσολίνι. Παρ' όλο που είναι εντελώς άπειρος, αποφασίζει να αναλάβει αυτός να "ολοκληρώσει" την αποστολή...

Αφήνει πίσω τη ζωή της επαρχίας και φτάνει σε έναν οίκο ανοχής στη Ρώμη, όπου, με τη βοήθεια μιας πόρνης που κινείται στον αναρχικό χώρο, καταστρώνει το σχέδιο για τη δολοφονία του Μουσολίνι. Αλλά μέσα σε μια μέρα ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι του οίκου ανοχής και ζει δύο ευτυχισμένες μέρες μαζί της, πριν έρθει η ώρα να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο. Ο έρωτας αυτός, όμως, θα περιπλέξει τα πράγματα...

«Οι πειρατές της Σομαλίας» (The Pirates of Somalia)

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μπάκλεϊ

Ερμηνεία: Ίβαν Πίτερς, Αλ Πατσίνο, Μέλανι Γκρίφιθ, Μπαρκάντ Αμπντί

Ο Αλ Πατσίνο, στον ρόλο του έμπειρου δημοσιογράφου Σέιμουρ Τόλμπιν, συμβουλεύει τον νεαρό Τζέι Μπαχαντούρ (Ίβαν Πίτερς), που μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Τορόντο, να ταξιδέψει για να κάνει ερευνητική δημοσιογραφία σε μέρη όπου δεν έχει βρεθεί κανείς άλλος...

Ακολουθώντας τη συμβουλή, ο θαρραλέος νεαρός θα βρεθεί για έξι μήνες κοντά στους πειρατές της Σομαλίας και με τη βοήθεια ντόπιου μεταφραστή θα αρχίσει να αποκρυπτογραφεί τη ζωή τους, πέρα από την πλασματική εικόνα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτούς από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

"Ο λαβύρινθος του Πάνα" (El laberinto del Fauno)

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ερμηνεία: Σέρχι Λοπέζ, Μαριμπέλ Βερντού, Αριάντνα Ζιλ, Ιβάν Μπακουέρο, Νταγκ Τζόουνς

Παραγωγή του 2006, σε επανέκδοση. Ισπανία, 1944. Ένας ανελέητος αξιωματικός (Σέρχι Λόπεζ) αναλαμβάνει να εκκαθαρίσει μια επαρχία από τους αντιφασίστες αντάρτες. Μαζί του είναι η σύζυγός του και η μικρή κόρη της από προηγούμενο γάμο, η Οφήλια.

Η μικρή, ξεφεύγοντας από τη δραματική κατάσταση του νέου περιβάλλοντος, θα ανακαλύψει έναν υπόγειο κόσμο με φρουρό τον Πάνα, ο οποίος θα της ανοίξει την πόρτα σε ένα γοητευτικό αλλά και επικίνδυνο βασίλειο... Το βλέμμα της μικρής, γεμάτο απορία αλλά και φόβο, είναι το "νήμα" στον μαγικό κόσμο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο που προτάθηκε για έξι Όσκαρ και τελικά απέσπασε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Μουσικής.

"Mile 22"

Σκηνοθεσία: Πίτερ Mπεργκ

Ερμηνεία: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λόρεν Κόαν, Ίκο Ουβάις, Ρόντα Ράουζι, Τζον Μάλκοβιτς

Ηθοποιός και σκηνοθέτης ο Πίτερ Μπεργκ, συνεργάζεται και πάλι με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο οποίος υποδύεται έναν Αμερικανό πράκτορα, επικεφαλής της Overwatch, μιας ομάδας "ειδικών αποστολών" της CIA. Περιπέτεια σε καταιγιστικούς (κινηματογραφικούς) ρυθμούς.

"Μη φέρνεις λουλούδια" (Le Fidèle)

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Ρόσκαμ

Ερμηνεία: Ματίας Σένερτς, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Νάταλι Φαν Τόνγκελεν

Έρωτας μετ' εμποδίων ανάμεσα σε έναν άντρα με "σκοτεινό" παρελθόν (Ματίας Σένερτς) και μια γυναίκα (Αντέλ Εξαρχόπουλος) που εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση αυτοκινήτων και είναι η ίδια οδηγός αυτοκινήτων ταχύτητας.

"7 μέρες στο Έντεμπε" (7 Days In Entebbe)

Σκηνοθεσία: Χοσέ Παντίλα

Ερμηνεία: Ρόζαμουντ Πάικ, Ντάνιελ Μπριλ, Έντι Μαρσάν, Πίτερ Σάλιβαν, Λίορ Εσκενάζι, Μπεν Σνέτζερ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπόθεση της αεροπειρατίας του 1976 και η δραματική επέμβαση των Ισραηλινών μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ένα αεροπλάνο της Air France που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται από τέσσερις αεροπειρατές, δύο Παλαιστίνιους και δύο Γερμανούς.

Έπειτα από περιπλάνηση στον εναέριο χώρο, το αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Έντεμπε στην Ουγκάντα και η ισραηλινή κυβέρνηση οργανώνει ένα σχέδιο επέμβασης με ειδικές μονάδες...

“Κυρία από τύχη” (Madame)

Σκηνοθεσία: Αμάντα Στερς

Ερμηνεία: Τόνι Κολέτ, Χάρβεϊ Κεϊτέλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάικλ Σμάιλι, Τομ Χιουζ

Ρομαντική κωμωδία, όπου ευκατάστατο ζευγάρι Αμερικανών που έχει μετακομίσει στο Παρίσι, προετοιμάζοντας ένα πολυτελές δείπνο στην έπαυλή του, συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή πως οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13! Ως λύση ανάγκης, πιέζει την οικιακή βοηθό να μεταμφιεστεί σε προσκεκλημένη αριστοκράτισσα ώστε να καλυφθεί το κενό. Ένας από τους καλεσμένους όμως θα την ερωτευτεί και τότε θα γεννηθεί ένα απρόσμενο ειδύλλιο.

"Ερωτευμένος με τη γυναίκα μου" (Amoureux de ma femme)

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Οτέιγ

Ερμηνεία: Ντανιέλ Οτέιγ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Αντριάνα Ουγκάρτε

Ο Ντανιέλ Οτέιγ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός αστού που φαντασιώνεται ερωτικές περιπέτειες στη Βενετία με τη φίλη του καλύτερου φίλου του. Αλλά, όταν η φαντασίωση γίνεται πραγματικότητα, εμφανίζεται και η σύζυγος του Ντανιέλ και ο ήρωάς μας θα βρεθεί εντελώς διχασμένος...

"Ο κατάσκοπος που με παράτησε" (The Spy Who Dumped Me)

Σκηνοθεσία: Σουζάνα Φόγκελ

Ερμηνεία: Μίλα Κούνις, Σαμ Χιούγκαν, Κέιτ Μακίνον, Τζάστιν Θερού, Γκίλιαν Άντερσον

Δύο τριαντάρες φιλενάδες στο Λος Άντζελες θα βρεθούν μπλεγμένες σε μία διεθνή συνωμοσία, όταν ο πρώην φίλος της μίας εμφανίζεται στο διαμέρισμά τους με μία ομάδα εκτελεστών να τον κυνηγάει... Εντελώς απρόσμενα, οι δύο κοπέλες μπαίνουν δυναμικά σε δράση για να αντιμετωπίσουν τους εκτελεστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL