Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλλαγές στα Όσκαρ προς χάριν της τηλεθέασης

Σε ευρείες αλλαγές στα Όσκαρ προσανατολίζεται η Ακαδημία Κινηματογράφου προκειμένου να αποτρέψει την πτώση της τηλεθέασης του πιο γκλαμουρ σόου στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Έτσι, προχωρά στη...

Σε ευρείες αλλαγές στα Όσκαρ προσανατολίζεται η Ακαδημία Κινηματογράφου προκειμένου να αποτρέψει την πτώση της τηλεθέασης του πιο γκλαμουρ σόου στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Έτσι, προχωρά στη θέσπιση τιμητικών βραβείων και για τις δημοφιλείς ταινίες, ενώ περιορίζει τη διάρκεια της τελετής απονομής σε τρεις ώρες, από τέσσερις που ήταν έως τώρα. Στις αλλαγές προστίθεται επίσης η απονομή κάποιων από τα 24 Χρυσά Αγαλματίδια κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Τα 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν την περσινή τελετή απονομής των Όσκαρ τον Μάρτιο, σημειώνοντας το μικρότερο ποσοστό τηλεθέασης στην 60χρονη ιστορία των βραβείων, σήμαναν συναγερμό στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, που αποφάσισε οι αλλαγές να ισχύσουν στην τελετή του επόμενου Φεβρουαρίου.

«Έχουμε ακούσει από πολλούς από εσάς για βελτιώσεις που χρειάζονται προκειμένου τα Όσκαρ και η Ακαδημία μας να μπορούν να ακολουθήσουν έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Το συμβούλιο λαμβάνει αυτό το χρέος σοβαρά υπόψη» επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου σε επιστολή προς τα μέλη του, στην οποία ωστόσο δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα κατηγορία βραβείων που θεσπίζει για δημοφιλείς ταινίες.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά το 2016, όταν η Ακαδημία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις υποψηφιότητες γυναικών και εκπροσώπων των μειονοτικών ομάδων ως απάντηση στις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τις #OscarsSoWhite υποψηφιότητές της.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο