Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Επειτα από 60 χρόνια / Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ εγκαταλείπει την ηθοποιία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επειτα από 60 χρόνια / Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ εγκαταλείπει την ηθοποιία

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, με συνέντευξή του στο "Entertainment Weekly" που κυκλοφόρησε χθες, δηλώνει ότι εγκαταλείπει την ηθοποιία και ότι η ταινία που ολοκλήρωσε πρόσφατα, το «The Old Man & The Gun», για τον διάσημο ληστή τραπεζών Φόρεστ Τάκερ, θα είναι και η τελευταία της καριέρας του. Ο 81χρονος ηθοποιός, με έξι δεκαετίες στον χώρο του θεάματος, δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά θα προχωρήσω στη συνταξιοδότησή μου, γιατί κάνω αυτή τη δουλειά από τα 21 μου χρόνια". Στην ερώτηση εάν θα εγκαταλείψει και τη σκηνοθεσία, άφησε το θέμα ανοιχτό: "Θα δούμε" περιορίστηκε να απαντήσει.

Η ταινία «The Old Man & The Gun» (στην οποία ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, εκτός από πρωταγωνιστής, είναι και παραγωγός) έχει σκηνοθετηθεί από τον Ντέιβιντ Λόουερι αναμένεται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου. Συμπρωταγωνιστεί η Σίσι Σπέισεκ, ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Κέισι Άφλεκ, ο Τομ Γουέιτς και ο Ντάνι Γκλόβερ. Ο Τάκερ, που συνέχισε να ληστεύει τράπεζες ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία, είχε κάνει συνολικά 17 ληστείες, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε 17 φορές και απέδρασε (ακόμη και από τις φοβερές φυλακές Σαν Κουέντιν) 17 φορές!

Ο Ρέντφορντ γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα στις 18 Αυγούστου του 1936. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βρετανία και την Ιρλανδία. Στην εφηβεία "διακρίθηκε" για μικροκλοπές αυτοκινήτων και για πρώιμο αλκοολισμό και εξαιτίας αυτών έχασε μια υποτροφία για σπουδές. Ταξίδεψε στην Ευρώπη, στο Παρίσι και στη Φλωρεντία, όπου γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά οι επιδόσεις του στη ζωγραφική ήταν πολύ μέτριες και τελικά αποφάσισε την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Νέα Υόρκη προσπάθησε και πάλι να σπουδάσει ζωγραφική, στο Ινστιτούτο Πρατ, αλλά την ίδια περίοδο βρέθηκε να παρακολουθεί μαθήματα στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών της Νέας Υόρκης, έπειτα από παρότρυνση ενός φίλου του. Εκεί, για πρώτη φορά απέσπασε εύσημα από τους διδάσκοντες, που του είπαν ότι "διαθέτει μια φυσική άνεση στην έκφραση, και ζωηρή φαντασία...".

Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην παράσταση "Tall Story", του 1958, στο Μπρόντγουεϊ. Ακολούθησαν μικροί ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ η πρώτη φορά που συμμετείχε σε κινηματογραφική ταινία ήταν το 1962, στο "War Hunt", που πέρασε χωρίς να το προσέξει σχεδόν κανείς. Το 1965 πρωταγωνίστησε μαζί με τη Νάταλι Γουντ και τον Κρίστοφερ Πλάμερ στο "Inside Daisy Clover", του Ρόμπερτ Μάλιγκαν, που προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, ενώ ο ίδιος ο Ρέντφορντ κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα, αφού ανακηρύχθηκε ο πιο πολλά υποσχόμενος ηθοποιός. Το 1969 πρωταγωνίστησε στο γουέστερν του Τζορτζ Ρόι Χιλ, με τίτλο "Οι δύο ληστές" μαζί με τον Πολ Νιούμαν, στενό φίλο του για πολλά χρόνια.  
Το 1975 συνεργάστηκε με τον Σίντνεϊ Πόλακ για το πολιτικό θρίλερ "Τρεις μέρες του κόνδορα", ενώ το 1976, στην ταινία "Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου", η οποία  βραβεύτηκε με τέσσερα Όσκαρ, είχε τον ρόλο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ. Ο Ρέντφορντ έχει σκηνοθετήσει εννέα ταινίες με υπόθεση και ένα ντοκιμαντέρ, κέρδισε Όσκαρ σκηνοθεσίας για το φιλμ "Συνηθισμένοι άνθρωποι" το 1980 και ένα τιμητικό Οσκαρ για το σύνολο της καριέρας του το 2001. Τη δεκαετία του 1970 αγόρασε 7.000 εκτάρια γης στη Γιούτα μαζί με ένα ράντσο και μια φάρμα αλόγων και το 1978 θα γινόταν ο εμπνευστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ του Σάντανς, ενός φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου, που σύντομα έγινε εξαιρετικά δημοφιλές, με τις μεγάλες εταιρείες να αναζητούν εκεί τα "νέα ταλέντα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL