Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Συζήτηση για τα προβλήματα του ελληνικού κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συζήτηση για τα προβλήματα του ελληνικού κινηματογράφου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουλίου μεταξύ της διοίκησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και εκπροσώπων κινηματογραφικών φορέων και σωματείων. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών, της Ένωσης Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων, του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης - Βίντεο & Πολυμέσων και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου, ανέφερε πως "η συνάντηση έχει σκοπό να καταγράψει τις παρεμβάσεις των φορέων στα ζητήματα που απασχολούν την κινηματογραφική κοινότητα". Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των φορέων ανέδειξαν τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και καταγράφηκαν οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν. Ακόμα, επισημάνθηκε η ανάγκη διεύρυνσης των χρηματοδοτικών πόρων του Κέντρου Κινηματογράφου, καθώς και η αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων, όπως είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου και η εφαρμογή της υποχρέωσης επένδυσης των παρόχων οπτικοακουστικού περιεχομένου (γνωστό ως 1,5%) στον κινηματογράφο.

Επίσης, το Κέντρο Κινηματογράφου συγκρότησε δύο ακόμα επιτροπές αξιολόγησης, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής μεταξύ της υποβολής των αιτήσεων και της προέγκρισης χρηματοδοτήσεων. Αυτές οι επιτροπές θα λειτουργήσουν παράλληλα με την υπάρχουσα επιτροπή, η οποία αξιολογεί τις αιτήσεις για το Βασικό Πρόγραμμα Παραγωγής, το Πρόγραμμα Παραγωγής Ντοκιμαντέρ, το Πρόγραμμα για Νέους Σκηνοθέτες (1η ή 2η ταινία) και το Πρόγραμμα Παραγωγής Έργων Χαμηλού Προϋπολογισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL