Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Αντιμέτωπος με φυλάκιση 25 ετών στη Ν. Υόρκη ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιμέτωπος με φυλάκιση 25 ετών στη Ν. Υόρκη ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

“Αθώος” δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο εκπεσών μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για τις τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν (μία για σεξουαλική επίθεση και δύο για βιασμό). Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. Ο 66χρονος Γουάινσταϊν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από σχεδόν 100 γυναίκες τους τελευταίους μήνες, εμφανίστηκε χθες σε δικαστήριο του Μανχάταν και μίλησε ελάχιστα. Η φωνή του μόλις που ακουγόταν στην κατάμεστη αίθουσα, όταν απάντησε «αθώος» στο ερώτημα του δικαστή αν δηλώνει «αθώος ή ένοχος». Στη συνέχεια απαντούσε μονολεκτικά «ναι» καθώς ο δικαστής του υπενθύμιζε τα σχετικά με την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Ο δικηγόρος του Μπεν Μπράφμαν υπενθύμισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, καθώς ανησυχεί ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες εις βάρος του πελάτη του μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Η ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για βιασμό δεν έχει αποκαλυφθεί. Εις βάρος του Γουάινσταϊν διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης έχουν προχωρήσει σε άσκηση δίωξης. Η αρχή της “πτώσης” του κινηματογραφικού παραγωγού δρομολογήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2017, όταν η εφημερίδα «New York Times» αποκάλυψε σε εκτενές άρθρο της ότι για περισσότερο από τρεις δεκαετίες παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες, συγκαλύπτοντας παράλληλα κάθε σχετική αναφορά στα μέσα ενημέρωσης. Ακολούθησαν δημοσιεύματα στο περιοδικό «The New Yorker» και γρήγορα εμφανίστηκαν τουλάχιστον 27 εργαζόμενες στην κινηματογραφική βιομηχανία που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση. Η δημόσια κατακραυγή, που έδωσε τέλος στη συστηματική συγκάλυψη, οδήγησε στην απόλυση του Γουάινσταϊν από την εταιρεία παραγωγής Miramax που είχε ιδρύσει μαζί με τον αδελφό του.

Και ο Γούντι Αλεν υπέρμαχος του #metoo!

Εν τω μεταξύ ο Γούντι Αλεν, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 13 της Αργεντινής, εμφανίστηκε να υποστηρίζει το κίνημα #metoo, παρά τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του από τη θετή κόρη του Ντίλαν Φάροου για σεξουαλική κακοποίηση. Ο 82χρονος σκηνοθέτης είπε συγκεκριμένα πως είναι “καλό να αποκαλύπτει κανείς" τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων... "Εγώ κατηγορήθηκα από μία μόνο γυναίκα, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φύλαξης παιδιών. Η υπόθεση αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας και η κατηγορία αποδείχτηκε ψευδής. Σύρθηκα στη λάσπη από αυτούς τους ανθρώπους”. Η Ντίλαν Φάροου επανέλαβε τις κατηγορίες της εναντίον του Γούντι Αλεν τον περασμένο Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι δικαστικά η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο λόγω έλλειψης ικανών αποδείξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL