Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κόμβος κινηματογραφικής δημιουργίας η Δράμα

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι Ν. Παππάς, Χρ. Μαμσάκος και Β. Καρδάσης

Αξιοποιείται η δυναμική του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους - Ιδρύεται Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο - "Η Δράμα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κέντρο στον τομέα των οπτικοακουστικών για όλη την Ευρώπη" είπε ο Νίκος Παππάς

Κόμβος καλλιτεχνικής δημιουργίας, κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων γίνεται η Δράμα αξιοποιώντας την παράδοση χρόνων και τη δυναμική του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Στην πόλη ιδρύεται Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ ενισχύεται και η διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης και περιλαμβάνει:

* Την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).

* Τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.

* Τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών.

* Την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.

«Στη νέα εποχή η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι το οποίο κάνουμε ήδη» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και εξήγησε: «Η Δράμα έχει το πλεονέκτημα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, πάνω στο οποίο 'χτίζουμε' την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης με την ίδρυση της Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, αλλά και του Πρότυπου Ψηφιακού Κέντρου για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού της περιοχής. Η Δράμα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κέντρο στον τομέα των οπτικοακουστικών για όλη την Ευρώπη» είπε ο Νίκος Παππάς.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε επίσης ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, που ανέφερε ότι πραγματοποιείται ένα όνειρο της πόλης, η οποία αλλάζει και αναβαθμίζεται: «Η Δράμα, πλέον, γίνεται σημείο αναφοράς των κινηματογραφικών σπουδών διεθνώς και αναδεικνύεται σε πόλο έλξης για τον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των τεχνών στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο».

«Η Δράμα έχει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα, διαθέτει ένα ισχυρό brand name στη φιλοξενία του κινηματογράφου. Εμείς θα εργαστούμε ώστε να το αξιοποιήσουμε και να το προωθήσουμε περαιτέρω. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ιδρύει παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Δράμα, άμεσα διοργανώνει διεθνές συνέδριο κινηματογράφου και ξεκινά συνεργασία με δημιουργούς και ακαδημαϊκούς. Το εγχείρημά μας έχει προοπτική, στόχο και έμπνευση» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης, που συνυπέγραψε χθες στη Δράμα το μνημόνιο συνεργασίας.

Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής συνόδευσαν ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτης Σκούτας.

Α.Γ.Ν.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια