Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
To Ρίο Ντε Τζανέιρο στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

To Ρίο Ντε Τζανέιρο στην Αθήνα

«Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη

Πρεμιέρα στις αίθουσες κάνει την ερχόμενη εβδομάδα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη, που διαδραματίζεται στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη και αποτελεί έναν ποιητικό διαλογισμό για την έννοια της ταυτότητας. Σε μια πόλη των άκρων, το Ρίο Nτε Τζανέιρο, "ένα εργοστάσιο με όνειρα και εφιάλτες", το «Obscuro Barroco», θέτει ερωτήματα μέσα από την παρουσία μπροστά στον φακό της Λουάνα Μουνίζ, αναδεικνύοντας την επιθυμία «μεταμόρφωσης» του σώματος και την επίδραση αυτής της επιθυμίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Ελβετίας και έχει διάρκεια 59 λεπτά. Βραβεύτηκε στο τελευταίο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου με το Teddy Jury Award και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το TDF Youth Jury Award. Γεννημένη στην Αθήνα το 1979, η Ευαγγελία Κρανιώτη είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και της Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι, και αρχικά κέρδισε την αναγνώριση για τη δουλειά της στη φωτογραφία, προτού ξεκινήσει την πρώτη της ταινία «Exotica, Erotica, Etc.».

Η προβολή της ταινίας «Obscuro Barroco» στην Ελλάδα εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του οργανισμού CineDoc να παρουσιάζει από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.

Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 25 Απριλίου στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ. (Γαλλικό Ινστιτούτο), στη Θεσσαλονίκη στις 9 μ.μ. (αίθουσα Σταύρος Τορνές), στην Πάτρα στις 9.30 μ.μ. (κινηματογράφος Πάνθεον), στην Αμαλιάδα (CineCinema). Την Πέμπτη 26 Απριλίου θα προβληθεί στην Αθήνα στις 10.15 μ.μ. (κινηματογράφος Δαναός), την Παρασκευή 27 Απριλίου επίσης στις 10.15 μ.μ. στην Αθήνα (κινηματογράφος Δαναός) και την Κυριακή 29 Απριλίου στις 4 μ.μ. στην Αθήνα (κινηματογράφος Δαναός).

Μετά τις προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Τετάρτη 25.4, 7.30 μ.μ.) και στον Δαναό (Παρασκευή 27.4, 10.15 μ.μ.) θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια Ευαγγελία Κρανιώτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL