Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Με Γουές Άντερσον ξεκίνησε η Μπερλινάλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με Γουές Άντερσον ξεκίνησε η Μπερλινάλε

«Το νησί των σκύλων» του Γουές Άντερσον

Πρεμιέρα χθες βράδυ για το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με τη νέα ταινία του Γουές Άντερσον «Το νησί των σκύλων», ανιμέισον για μεγάλους, που μας μεταφέρει από την εποχή των σαμουράι στο όχι πολύ μακρινό μέλλον: Μια επιδημία γρίπης των σκύλων που ξεσπά στο Μεγκασίτι «υποχρεώνει» τον δήμαρχο Κομπαγιάσι να εξορίσει όλα τα σκυλιά της πόλης, κατοικίδια ή αδέσποτα, σε ένα νησί-σκουπιδότοπο. Ο μακρινός ανιψιός του δημάρχου, Ατάρι Κομπαγιάσι, θα φτάσει στο νησί, αναζητώντας τον αγαπημένο του σκύλο...

Από τις 24 συνολικά ταινίες του επίσημου προγράμματος, 19 θα διαγωνιστούν για τη Χρυσή Άρκτο, ενώ οι υπόλοιπες προβάλλονται εκτός συναγωνισμού.

Ο Βραζιλιάνος Χοσέ Παντίλα φέρνει στο Βερολίνο το «Επτά μέρες στο Έντεμπε» σε παγκόσμια πρεμιέρα (εκτός συναγωνισμού), ταινία εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της αεροπειρατείας σε πτήση της Air France από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, το 1976, και της επέμβασης των Ισραηλινών κομάντος.

Ο Φιλιππινέζος Λαβ Ντίαζ θα παρουσιάσει επίσης σε παγκόσμια πρεμιέρα την «Εποχή του διαβόλου», διεκδικώντας τη Χρυσή Άρκτο.

Από την Ιρλανδία, ο Ρας Ντέιλι αφηγείται την ιστορία του καταστροφικού λιμού που έπληξε τη χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα, στην ταινία «Black 47».

Οι Αμερικανοί Ντέιβιντ και Νέιθαν Ζέλνερ φέρνουν στο Βερολίνο το «Damsel», γουέστερν με στοιχεία κωμωδίας και πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Πάτινσον και τη Μία Γουασικόφσκα.

Το «Don't Worry, He Won't Get Far on Foot» σηματοδοτεί την επιστροφή του Γκας Βαν Σαντ και αφηγείται τη ζωή του καρτουνίστα και μουσικού Τζον Κάλαχαν, ο οποίος έγινε τετραπληγικός εξαιτίας ενός τροχαίου στα 21 του χρόνια. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Χοακίν Φίνιξ.

Από τη Ρωσία, ο Αλεξέι Γκέρμαν έρχεται με το «Dovlatov» σε παγκόσμια πρεμιέρα, μια ταινία που αφηγείται έξι μέρες από τη ζωή του συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοφ, στη Σοβιετική Ενωση της δεκαετίας του '70.

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ πρωταγωνιστεί στο «Μουσείο», τη νέα ταινία του Μεξικανού Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2014 με το «Güeros». Η νέα ταινία του βασίζεται στην πολύκροτη υπόθεση κλοπής αρχαιολογικών εκθεμάτων από το Μουσείο Ανθρωπολογίας της Πόλης του Μεξικού, τη δεκαετία του 1980.

Το «Transit» του Κρίστιαν Πέτσολντ μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα της Άννα Σέγκερς, με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ελάχιστα είναι γνωστά για το «Unsane», τη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που γυρίστηκε με i-Phone μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Γνωρίζουμε μόνο ότι πρόκειται για ταινία τρόμου, με τους Κλερ Φόι, Τζόσουα Λέοναρντ, Τζέι Φαρόα, Τζούνο Τεμπλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL