Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα δέκα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στον διαγωνισμό για τα Όσκαρ

Η 90η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018 στο Dolby Theatre του Χόλυγουντ

Δέκα ταινίες, υποψήφιες για το φετινό Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Οι ψηφοφόροι για την κατηγορία ντοκιμαντέρ της Ακαδημίας, παρακολούθησαν τις φετινές 77 συμμετοχές και κατέθεσαν τα ψηφοδέλτια στην PricewaterhouseCoopers για καταμέτρηση.

Τα 10 ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν είναι:

«Alone», The New York Times

«Edith+Eddie», Heart is Red και Kartemquin Films

«Heaven Is a Traffic Jam on the 405», Stiefel & Co.

«Heroin(e)», Ντοκιμαντέρ του Netflix σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, A Requisite Media Production

«Kayayo – The Living Shopping Baskets», Integral Film

«Knife Skills», TFL Films

«116 Cameras», Birdling Films

«Ram Dass, Going Home», Further Pictures

«Ten Meter Tower», Plattform Produktion

«Traffic Stop», Q-Ball Productions

Προκειμένου να θεωρείται έγκυρη η υποβολή των ταινιών τεκμηρίωσης που διαγωνίζονται στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τα 40 λεπτά.

Σύμφωνα και με δημοσίευση του περιοδικού Variety, τα μέλη του κλάδου θα ψηφίσουν ξανά για να επιλέξουν την τελική πεντάδα που θα διαγωνιστεί για το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Η 90η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018 στο Dolby Theatre του Χόλυγουντ. Η απονομή θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το κάρο της Ν.Δ. έχει κολλήσει στη λάσπη

Όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο, τόσο ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις 21 Αυγούστου και τη λήξη των προγραμμάτων. Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της ξεκινώντας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο