Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκροτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Το ΔΣ στην πρώτη του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για το Πόρισμα Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ενώ πριν την συνεδρίασή του, τα μέλη του συναντήθηκαν με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και την γενική διευθύντρια του ΕΚΚ, Ηλέκτρα Βενάκη.

«Κοινή συνισταμένη της συζήτησης, ήταν η επιθυμία μίας νέας αρχής στη λειτουργία του ΕΚΚ, η στενή συνεργασία μεταξύ υπουργείου και ΔΣ, καθώς και η κατάρτιση ενός προγραμματικού χάρτη σε βάθος τριετίας» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΕΚΚ.

Το ΔΣ στην πρώτη του συνεδρίαση, σήμερα, ενημερώθηκε επίσης για το Πόρισμα Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

«Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα του θέματος, το ΔΣ προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση για την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, προκειμένου να καταρτίσει έναν αναλυτικό χάρτη ενεργειών για όλα τα επιμέρους ζητήματα που θέτει το εν λόγω πόρισμα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΚΚ και τονίζει ότι «κοινή επιθυμία των μελών του ΔΣ είναι η εφαρμογή του νόμου, με γνώμονα την καταστατική υποχρέωση του ΕΚΚ να προασπίζει το δίκαιο της κινηματογραφικής κοινότητας και κάθε μονάδας ξεχωριστά. Ο χειρισμός του ζητήματος αυτού δεν μπορεί να υπόκειται σε πολιτικές εντυπωσιοθηρίας και σε κυνήγι μαγισσών, αλλά απαιτεί νηφάλια και συστηματική εξέταση».

Πρώτιστη προτεραιότητα του ΔΣ είναι η «αντιμετώπιση των συσσωρευμένων αιτημάτων γύρω από θέματα παραγωγής και αποπεράτωσης ταινιών.

» Μετά από συζήτηση αποφάσισε πάνω σε όλες τις υπάρχουσες εκκρεμότητες, με στόχο την ομαλοποίηση της κινηματογραφικής παραγωγής της χώρας. Το ΔΣ πιστεύει ότι η αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων και ο επανακαθορισμός των ανάλογων χρονοδιαγραμμάτων συνιστούν ένα θετικό βήμα αποκατάστασης της σταθερότητας και ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια