Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρεκόρ συμμετοχών στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Το Φεστιβάλ Δράμας φέτος κλείνει τα 40 χρόνια του και θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα ανακοινωθούν ποιες ταινίες θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ

Τη συμμετοχή 224 ταινιών μικρού μήκους ανακοίνωσε το το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο φέτος κλείνει τα 40 χρόνια του και θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία υποβολής ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου και η συμμετοχή ξεπέρασε ακόμα και το περυσινό ρεκόρ των 209 ταινιών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το γεγονός αυτό, φανερώνει την αποφασιστικότητα των νέων σκηνοθετών να κάνουν σινεμά εδώ και τώρα, ακόμα και με λιγοστά μέσα. «Το Φεστιβάλ Δράμας είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους και θα βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής της μικρού μήκους ταινίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τη φετινή προκριματική επιτροπή, που έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο, απαρτίζουν τα μέλη της περυσινής κριτικής επιτροπής: Ανδρέας Πάντζης (σκηνοθέτης), Ρόμπι Εκσιέλ (δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου), Πάνος Παππάς (σκηνοθέτης), Ανδρέας Σινάνος (διευθυντής φωτογραφίας) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Τα αποτελέσματα για το ποιες ταινίες θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ θα ανακοινωθούν έως τις 20 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια