Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Έφυγε ο "Άγιος" του βρετανικού σινεμά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφυγε ο "Άγιος" του βρετανικού σινεμά

Η φιγούρα του συνδεδεμένη με την ασπρόμαυρη ελληνική τηλεόραση, τότε που έφηβες ανά την επικράτεια, κολλημένες στη μικρή οθόνη ερωτεύονταν τον γόη Σάιμον Τέμπλαρ στον "Άγιο" μέχρι να παραλάβει τα σκήπτρα του Τζέιμς Μποντ από τον Σον Κόνερι και τίναζαν τις τηλεθεάσεις στο ζενίθ.

Τζέντλεμαν και σερ

Επιτομή Βρετανού τζέντλεμαν -τον τίτλο του σερ τον απέκτησε αργότερα- και καρδιοκατακτητής, απ' αυτό το είδος του άντρα που ωριμάζει αλλά ουδέποτε γερνάει, ο Ρότζερ Μουρ μπορεί να διατήρησε τη φήμη ενός από τους ομορφότερους κινηματογραφικούς σταρ, αλλά τον χρόνο δεν μπόρεσε ούτε εκείνος να τον δαμάσει. Βέβαια, έφτασε σε βαθύ γήρας. Άφησε την τελευταία του πνοή στα 89 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο, στην Ελβετία όπου έζησε για πολλά χρόνια.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter. "Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα σερ Ρότζερ Μουρ, σήμερα στην Ελβετία, έπειτα από μια σύντομη αλλά θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο" έγραψαν τα παιδιά του Ντέμπορα, Τζέφρι και Κρίστιαν, συμπληρώνοντας ότι "η αγάπη που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν τόσο μεγάλη, που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε με λέξεις".

Πολύ όμορφος για "007"

Γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο νότιο Λονδίνο, από πατέρα αστυνομικό και μητέρα νοικοκυρά, ο Ρότζερ Μουρ έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "Ο Άγιος" που μεταδιδόταν ανελλιπώς από το 1962 ώς το 1969, πρωταγωνίστησε με την ίδια επιτυχία στη σειρά «The Persuaders!» (1971-1972), ενώ η φήμη του εδραιώθηκε ερμηνεύοντας τον κινηματογραφικό Τζέιμς Μποντ όταν ο Σον Κόνερι ένιωσε ότι κουράστηκε από τον ρόλο του γόη των μυστικών υπηρεσιών που αγαπούσε ιδιαίτερα τον κίνδυνο και τις γυναίκες και αποφάσισε να αποσυρθεί από τον κόσμο των πρακτόρων. Ωστόσο, αρχικά είχε απορριφθεί, αφού κρίθηκε "πολύ όμορφος" για τον ρόλο του 007. Ο ίδιος, βέβαια, θεωρούσε πως ο σπουδαιότερος ρόλος του ήταν αυτός του πρεσβευτή καλής θέλησης της UNICEF, τον οποίο ανέλαβε το 1991.

Για μεγάλο διάστημα έζησε στην Ελβετία, αρχικά στο Γκστάαντ και στη συνέχεια στο καντόνι του Βαλέ, στο Κρανς Μοντάνα, θέρετρο χειμερινών διακοπών που προσελκύει το διεθνές τζετ σετ. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και από τον τρίτο γάμο του απέκτησε τα τρία παιδιά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL