Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Νέες επιτυχίες για το ελληνικό σινεμά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες επιτυχίες για το ελληνικό σινεμά

Δυο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο αποθεματικό της ελληνικής κινηματογραφίας με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ της Tribeca της Νέας Υόρκης που έλαβε η ταινία "Γιος της Σοφίας" της Ελίνας Ψύκου και το Βραβείο Κοινού στο τμήμα Future Forward του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που απέσπασε η "Πλατεία Αμερικής" του Γιάννη Σακκαρίδη.

Στον "Γιο της Σοφίας" το βραβείο απονεμήθηκε ομόφωνα, καθώς η κριτική επιτροπή, ανάμεσα στα μέλη της οποίας ήταν οι ηθοποιοί Γουίλιαμ Νταφόε και Πίτερ Φόντα, έκρινε ότι "η ταινία μάς προκάλεσε να δούμε με ένα νέο τρόπο και γοητευτήκαμε από τον αναπάντεχο ουμανισμό των δύσκολων χαρακτήρων της. Η σκηνοθεσία ήταν γεμάτη σιγουριά, ο τόνος της μοναδικός και ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη ταινία της Ελίνας Ψύκου. Το βραβείο συνοδεύει επιχορήγηση 20.000 δολαρίων.

Ο Γιάννης Σακαρίδης κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα παρέδωσε massterclass στην Κινηματογραφική Ακαδημία του Πεκίνου (Beijing Film Academy).

“Ο κινηματογράφος των Ελλήνων δημιουργών έχει παγιωθεί πλέον στη συνείδησή του διεθνούς κοινού της 7ης τέχνης ως ξεχωριστός" αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συγχαίροντας τους δύο σκηνοθέτες και προσθέτοντας ότι "η επιλογή της θεματολογίας, η σκηνοθετική άποψη, η ερμηνεία των ηθοποιών και εν γένει όλοι οι συντελεστές συμβάλλουν στο να ολοκληρωθούν ταινίες που διακρίνονται ανάμεσα σε άλλες με προϋπολογισμούς κατά πολύ μεγαλύτερους.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Έλληνες κινηματογραφιστές πίστεψαν στο όραμα και τις δυνάμεις τους, παρόλο που διάγουμε μία εποχή που ορίζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Αυτή η αφοσίωση στον σκοπό τους καταξιώθηκε: τα έργα τους τιμήθηκαν με διεθνείς περγαμηνές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL