Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών

Δεκαοκτώ ταινίες, ανάμεσά τους η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού", θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα του 70ού Φεστιβάλ των Καννών από τις 17 έως τις 28 Μαΐου. Οι ταινίες ανακοινώθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Πιερ Λεσκούρ και τον διευθυντή Τιερί Φρεμό.

Ο βραβευμένος διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει με μια ιστορία εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη και επικεντρωμένη στον χαρισματικό χειρουργό Στίβεν και έναν έφηβο που θα προσπαθήσει να εντάξει στην οικογένειά του, ωστόσο οι πράξεις του θα τον οδηγήσουν σε μια αδιανόητη θυσία. Στην ταινία, της οποίας το είναι του Ευθύμη Φιλίππου σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, πρωταγωνιστούν οι Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ και Αλίσια Σίλβερστοουν.

Στον διαγωνιστικό των Καννών θα συμμετάσχει και ο Φατίχ Ακίν με την ταινία «In the Fade» και πρωταγωνίστρια την Ντάιαν Κρούγκερ για την ιστορία μιας γυναίκας που θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο της οικογένειάς της. Το σενάριο υπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με τον Χαρκ Μπομ.

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων σκηνοθέτες όπως οι Μίχαελ Χάνεκε, Φρανσουά Οζόν, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Ζακ Ντουαγιόν, Σοφία Κόπολα, Τοντ Χέινς, Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL