Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Με πέντε ταινίες η Ελλάδα στις Κάννες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με πέντε ταινίες η Ελλάδα στις Κάννες

Πέντε ελληνικές ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο Work in Progress θα συμμετάσχουν στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του τμήματος Marché du Film. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Thessaloniki Goes to Cannes», μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ των Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση.

Συγκεκριμένα, οι πέντε ταινίες σε εξέλιξη (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) που θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, είναι οι εξής:

* «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου, ταινία που έχει αφετηρία τα γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη.

* «Χρόνια πολλά», του Χρίστου Γεωργίου, όπου ένας πατέρας προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη ισορροπία στη σχέση με την έφηβη κόρη του.

* «Virus», του Άγγελου Φραντζή, ταινία που είχε παρουσιαστεί στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads της Αγοράς του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο «ΛΠ» του Χρήστου Πέτρου ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος.

* «Dolphin man», του Λευτέρη Χαρίτου, ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει τη συναρπαστική ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λικ Μπεσόν το φιλμ «Απέραντο γαλάζιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL