Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου από το παρελθόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου από το παρελθόν

«Μελόδραμα;» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Στη «Χαμένη λεωφόρο του ελληνικού σινεμά», που συνεχίζει τις προβολές και τη Μεγάλη Εβδομάδα στο "Άστορ" έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά κάποια ξεχασμένα διαμάντια της ελληνικής κινηματογραφικής πρωτοπορίας: Τρεις προβολές τη Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινώντας στις 6.30 μ.μ. με το αριστουργηματικό "Κοάτι" του Σταύρου Τορνέ από το 1977. Ο Σταύρος και η Σαρλότ, δηλαδή ο ίδιος ο Τορνές και η σύντροφός του στη ζωή και στην τέχνη, Σαρλότ βαν Γκέλντερ, περιπλανιούνται ως μετανάστες σε ένα δύσκολο παρόν, ιχνηλατώντας τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις φιλίες, τα ταξίδια και τις πολιτικές αναζητήσεις... Ακολουθούν οι «Ακατανίκητοι Εραστές» του Σταύρου Τσιώλη από το 1988 και το "Μελόδραμα;" του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το 1980: Ένας τριαντάχρονος, που επιστρέφει από την Αμερική σε πλήρη υπαρξιακή κρίση, έρχεται στην Κέρκυρα για να δει την άρρωστη μητέρα του και προσπαθεί να πιαστεί από έναν απελπισμένο έρωτα με μια νεαρή δασκάλα μουσικής. «Τούτη η μαυρίλα και η άκρατη απαισιοδοξία υποβαστάζονται έξοχα από ένα λανθάνον μαύρο χιούμορ που δίνει στο όλο εγχείρημα του Παναγιωτόπουλου τη διάσταση μιας ταινίας φρίκης και τρόμου, στην οποία η φρίκη και ο τρόμος λειτουργούν σ᾽ ένα δεύτερο επίπεδο, που διαβρώνει το πρώτο, το ρεαλιστικό...» έγραφε ο Βασίλης Ραφαηλίδης στα 1980.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, σειρά έχει μια φιλμική ολονυκτία, κοντά στο πνεύμα των ημερών. Η ολονυκτία θα ξεκινήσει με τις "Παραλλαγές στο ίδιο θέμα" και "Τόπος" της Αντουανέττας Αγγελίδη στις 9 μ.μ. και θα συνεχιστεί με τον "Ηλεκτρικό Άγγελο" του Θανάση Ρεντζή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Και στις δύο μετά τα μεσάνυχτα θα προβληθεί η "Αλληγορία" του Κώστα Σφήκα.

Κατά τη διάρκεια των ολονύκτιων προβολών, με ενιαίο εισιτήριο 7 ευρώ, θα σερβίρονται κουλουράκια, τσουρέκι, σούπα, τσάι και ζεστό punch, ενώ τις μουσικές της βραδιάς θα αναλάβουν οι The Callas και Felizol.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL