Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Στην ηγεσία της Paramount ο Τζιμ Γιαννόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην ηγεσία της Paramount ο Τζιμ Γιαννόπουλος

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος, ο πιο διάσημος Ελληνοαμερικανός στον χώρο του Χόλιγουντ, επικεφαλής μέχρι πέρυσι της εταιρείας παραγωγής 20th Century Fox, αναλαμβάνει από τις 3 Απριλίου τη θέση του προέδρου και του CEO στα στούντιο της Paramount. Όπως ανακοινώθηκε, ο Τζιμ Γιαννόπουλος θα ηγείται όχι μόνο των κινηματογραφικών αλλά και των τηλεοπτικών κλάδων του στούντιο και θα έχει τον πλήρη έλεγχο στις διεθνείς δράσεις της Paramount. Έχει ήδη δεσμευτεί για νέο περιεχόμενο, ενίσχυση και ανάπτυξη του στούντιο.

«Ο Τζιμ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηγέτης» δήλωσε ο Μπομπ Μπάκις, πρόεδρος της μητρικής Viacom. «Διαθέτει όραμα, στρατηγική, διοικητική εμπειρία και μία τεράστια ατζέντα σχέσεων τόσο στις εταιρικές του γνωριμίες, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι του Χόλιγουντ. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επωφεληθούμε από την πείρα, την ευφυία και τη γνώση του».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιαννόπουλος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Paramount, στη δεκαετία του '90, εργαζόμενος στον τομέα των διεθνών πωλήσεων. Από την 20th Century Fox αποχώρησε πέρυσι, έπειτα από μια πετυχημένη διαδρομή, που τον έφερε να είναι "περιζήτητο" στέλεχος στον εξαιρετικά απαιτητικό χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Οι ταινίες στις οποίες έβαλε το όνομά του (από το "Avatar" μέχρι το "12 χρόνια σκλάβος") έφεραν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια κέρδη κατά μέσο όρο στα αμερικανικά ταμεία και γύρω στα 119 εκατομμύρια δολάρια στα διεθνή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη του Γιαννόπουλου στο θέμα του downloading, καθώς η δική του θέση ήταν πολύ πιο ευέλικτη, αναζητώντας δίαυλο επικοινωνίας με τη Silicon Valley: «Το Ίντερνετ έχει χτιστεί για να αντέξει ακόμα και πυρηνική επίθεση. Θα μπορούσε να το νικήσει ένα στούντιο;» είχε δηλώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL