Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΙΝΕΜΑ

"Amerika Square" του Γιάννη Σακαρίδη

"AMERIKA SQUARE" του Γιάννη Σακαρίδη. Το ελληνικό σινεμά "αφουγκράζεται" μια Αθήνα που μοιάζει με καζάνι που βράζει: Στην πλατεία Αμερικής, ακραίο χωνευτήρι ανθρώπων και πολιτισμών, δύο σαραντάρηδες "γηγενείς", φίλοι από τα μαθητικά χρόνια, ο ροκενρολίστας Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου), ιδιοκτήτης καφετέριας, και ο κολλητός του Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου), που μισεί τους μετανάστες... Οι ζωές τους αλλάζουν όταν συναντιούνται με δύο ακόμη εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, την όμορφη τραγουδίστρια Τερέζα (Ξένια Ντάνια) από την Αφρική, που ονειρεύεται το Παρίσι, και τον απελπισμένο πατέρα και πρόσφυγα από τη Συρία, τον Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι)... (Αελλώ Cinemax, Αθήναιον, Αθήναιον Cinepolis, Αίγλη, Άνοιξη, Έλλη, Κηφισιά Cinemax, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Σινεάκ).

"ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ" του Μουσταφά Καρά. Η ταινία είναι παραγωγής 2015, αλλά έστω με καθυστέρηση αξίζει να ανακαλύψουμε αυτό το διαμαντάκι του ακμαίου τουρκικού κινηματογράφου. Ο Μεχμέτ ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με τη γριά μάνα του, την εξουθενωμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του. Ο ίδιος, αντί να βρει κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο, όπως τον πιέζει η οικογένειά του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, επιλέγει να γυρνά στα βουνά μόνος του, αναζητώντας με μανία εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα έλυνε όλα τα προβλήματά τους... (Ααβόρα, Διάνα, Μικρόκοσμος, Όσκαρ, Ζέα).

«MOONLIGHT» του Μπάρι Τζένκινς. Όσκαρ καλύτερης ταινίας φέτος για ένα φιλμ σκληρό και ευαίσθητο, που αφηγείται τη δύσκολη ενηλικίωση ενός αγοριού της αφροαμερικανικής κοινότητας κάπου στη Φλόριντα. Ακροβατώντας επιδέξια ανάμεσα στη διάχυτη βία, τα ναρκωτικά και το συναισθηματικό ανάγλυφο των χαρακτήρων του, ο Τζένκινς εντυπωσιάζει με την πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά του και το εξαντλητικά δουλεμένο σενάριο... (Cinerama Digital, Πάλας Παγκρατίου, Μάγια).

"LA LA LAND" του Ντάμιεν Σαζέλ. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ντάμιεν Σαζέλ («Χωρίς μέτρο») μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες, στην «καρδιά» της βιομηχανίας του θεάματος, σε αυτό το μοντέρνο μιούζικαλ. Μια νέα -και άνεργη- ηθοποιός (Έμα Στόουν) έχει βρει προσωρινή απασχόληση στην καφετέρια κινηματογραφικού στούντιο... Ένας μουσικός της τζαζ (Ράιαν Γκόσλινγκ), απογοητευμένος από την «παρακμή» του μουσικού είδους που υπηρετεί, είναι έτοιμος για συμβιβασμούς. Οι δύο νέοι θα ερωτευτούν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν τα όνειρά τους, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις... (Odeon Όπερα, Αθηνά Χαλανδρίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL