Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Η τελευταία ταινία του Όρσον Γουέλς ολοκληρώνεται πενήντα χρόνια μετά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τελευταία ταινία του Όρσον Γουέλς ολοκληρώνεται πενήντα χρόνια μετά!

Τζον Χιούστον, Ορσον Γουέλς και Πίτερ Μπογκντάνοβιτς

Η τελευταία ταινία που γύρισε ο Όρσον Γουέλς, χωρίς να την ολοκληρώσει ποτέ, φαίνεται πως πλησιάζει πια, σχεδόν μισό αιώνα μετά, στην τελική της μορφή. Το «The Other Side of the Wind» γυρίστηκε το 1970, αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ, αφού, αν και ο σκηνοθέτης ολοκλήρωσε όλα τα γυρίσματα, δεν έφτασε ποτέ στο μοντάζ μέσα από μια απίστευτη περιπέτεια, απόλυτα ταιριαστή με την καριέρα του Γουέλς.

Ο Πίτερ Μπογκνάντοβιτς προσπάθησε να μοντάρει το φιλμ σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που είχε αφήσει ο Γουέλς, αλλά τα οικονομικά προβλήματα, μαζί με θέματα δικαιωμάτων από τους κληρονόμους, ανέκοψαν την προσπάθεια. Όμως τώρα η διαδικτυακή πλατφόρμα Netflix ανέλαβε τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ και έπειτα από μια εξαντλητική διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων, η ταινία προχωρά προς την ολοκλήρωσή της. Η διαδικασία του μοντάζ προχωρά κανονικά από την ομάδα του Μπογκντάνοβιτς, τον Φρανκ Μάρσαλ και τον Φίλιπ Γιαν Ρίμζα, οι οποίοι δηλώνουν ευτυχείς που το Netflix τους δίνει την οικονομική ασφάλεια και την ελευθερία για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Και ο επικεφαλής περιεχομένου του Netflix Τεντ Σαράντος δηλώνει ότι η ολοκλήρωση της ταινίας «είναι ένα έργο αγάπης κι ένας φόρος τιμής στην κινηματογραφική κληρονομιά του Όρσον Γουέλς, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του σινεμά».

Κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Τζον Χιούστον, ο οποίος ερμήνευε έναν ιδιόρρυθμο σκηνοθέτη σε συνεχή σύγκρουση με τους διευθυντές των στούντιο για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ταινία που γύριζε όπως αυτός ήθελε. Τον Χιούστον πλαισίωναν οι Σούζαν Στράσμπεργκ, Λίλι Πάλμερ και Ντένις Χόπερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL