Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου

"VENEZZIA"

Αντλούν τη θεματική τους από την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Βενεζουέλας, η οποία για πρώτη φορά προσφέρει μια συνολική εικόνα του κινηματογράφου της στην Ελλάδα μέσα από τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα φέρει το κοινό σε επαφή με την ιστορία, τις χαρές, τις επιθυμίες και τα όνειρα αυτής της κοινωνίας της Καραϊβικής, που μοιράζεται πολλά κοινά με την ελληνική.

Πρόκειται για έξι ταινίες του τριήμερου Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου στην Αθήνα, που κάνει απόψε πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο για κοινό.

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει το βενεζουελάνικο κινηματογράφο μέσα από επιλεγμένες ταινίες, όπως το διάσημο «Desde allá» (Από μακριά), που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015 και ήταν υποψήφια στα Βραβεία Γκόγια το 2017, το «Azul no tan rosa» (Μπλε και όχι τόσο ρόδινο), βραβευμένο με το Βραβείο Γκόγια για την Καλύτερη Ταινία της Λατινικής Αμερικής του 2013, το «Pelo Malo» (Χάλια Μαλλί), που απέσπασε 12 διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού Καλύτερης Ταινίας, το «Libertador» (Απελευθερωτής), επιλεγμένη ταινία από τη Βενεζουέλα για τα Βραβεία Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 87ηαπονομή, βασισμένη στη ζωή του “Liberador” Σιμόν Μπολίβαρ, από την παιδική του ηλικία και τις στιγμές που γέννησαν την αποφασιστικότητά του για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αυτοχθόνων λαών και των σκλάβων, έως τον γάμο του και τον πρόωρο θάνατο της γυναίκας του.

Θα προβληθούν επίσης οι ταινίες «Venezzia» (Βενέτσια), Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στο Φεστιβάλ Sonoma στις ΗΠΑ, που υπήρξε η πιο κερδοφόρα ταινία του 2009 και βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συνέβη στη Βενεζουέλα το 1942 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο κόσμος της κατασκοπίας αναμειγνύεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

Προβάλλεται ακόμη το «El Manzano Azul» (Η Μπλε Μηλιά), που θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες, με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο, έναν εντεκάχρονο που χαρακτηρίζεται από σοβαρή συναισθηματική στέρηση, ο οποίος αναγκάζεται να περάσει τις διακοπές με τον παππού του σε μια μικρή φάρμα στα βουνά της Βενεζουέλας.

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την ανάπτυξη και την εδραίωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία αποδεικνύεται από την αύξηση της παραγωγής ταινιών, καθώς περισσότερα από εκατό κινηματογραφικά έργα πραγματοποιούνται ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων και μικρού μήκους ταινίες.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται δύο προβολές την ημέρα, στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ., στην αίθουσα κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά στο 210-3418579/550, Δευτ. - Παρ. 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL