Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Επιλογές κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές κινηματογράφου

«Το άγνωστο κορίτσι» των Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν

«ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ» των Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν. Η Αντέλ Ενέλ υποδύεται μια νεαρή γιατρό στη Λιέγη, με αυξημένη αίσθηση ευθύνης για τη δουλειά της. Αναπληρώνει έναν ηλικιωμένο «οικογενειακό» γιατρό που βγαίνει στη σύνταξη. Μια μέρα όμως την περιμένει μια οδυνηρή έκπληξη: Η κάμερα ασφαλείας στην είσοδο θα αποκαλύψει πως μια νέα κοπέλα από την Αφρική είχε χτυπήσει το κουδούνι και λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή σε κοντινή απόσταση...

Η γιατρός αισθάνεται την ευθύνη για τον θάνατο της άγνωστης κοπέλας να την πνίγει. Πέρα από τη συνεργασία της με την αστυνομία, ξεκινά και τη δική της έρευνα για να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη με την άγνωστη, την οποία κανείς δεν αναζητεί. Οι Νταρντέν κάνουν σινεμά με κοινωνικό πρόσημο (η «Ροζέτα» είχε ξεσηκώσει τόση αναταραχή στο Βέλγιο, ώστε οδήγησε στην ψήφιση νόμου για τις κατώτερες αμοιβές των έφηβων εργαζομένων), αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα ηθικά διλήμματα των χαρακτήρων τους... (Αβάνα, Αθήναιον Cinepolis, Ατλαντίς, Άτταλος, Ιντεάλ, Κηφισιά Cinemax Cyta, Νιρβάνα, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Σινεάκ).

«MOONLIGHT» του Μπάρι Τζένκινς. Όσκαρ καλύτερης ταινίας φέτος για ένα φιλμ σκληρό και ευαίσθητο, που αφηγείται τη δύσκολη ενηλικίωση ενός αγοριού της αφροαμερικανικής κοινότητας κάπου στη Φλόριντα. Ακροβατώντας επιδέξια ανάμεσα στη διάχυτη βία, τα ναρκωτικά και το συναισθηματικό ανάγλυφο των χαρακτήρων του, ο Τζένκινς εντυπωσιάζει με την πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά του και το εξαντλητικά δουλεμένο σενάριο... (Αβάνα, Ατλαντίς, Village The Mall, Village Παγκρατίου, Village Φαλήρου, Village Ρέντη, Πάλας Παγκρατίου, Τρία Αστέρια).

"ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" του Κένεθ Λόνεργκαν. Ο Κέισι Άφλεκ στον ρόλο ενός κλειστού, "δύσκολου" χαρακτήρα, που μετά τον θάνατο του αδελφού του πρέπει να αναλάβει την κηδεμονία του ανήλικου ανιψιού του επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, το Μάντσεστερ, δίπλα στη θάλασσα.

Ο Κένεθ Λόνεγκαν σκηνοθετεί χωρίς μελοδραματισμούς, με μια διαδοχή από αναδρομές στο παρελθόν, ενώ ο Κέισι Άφλεκ, πιθανότατα στον κορυφαίο ρόλο της μέχρι τώρα καριέρας του, "χρωματίζει" με άνεση τις αποχρώσεις της θλίψης, του θυμού, του λεπτού χιούμορ, με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο... (Αελλώ Cinemax, Αθήναιον Cinepolis, Αίγλη, Άνοιξη, Βάρκιζα, Δαναός, Διάνα, Έλλη, Ίλιον, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, Νανά, Όσκαρ, Σοφία, Σπόρτιγκ, Αλίκη Δημ. Κιν., Μαρία - Έλενα Δημ. Κιν., Όνειρο Δημ. Κιν., Σινέ Παράδεισος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL