Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Η ελληνική κρίση στο Φεστιβάλ των Καννών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ελληνική κρίση στο Φεστιβάλ των Καννών

Στο φετινό παράλληλο πρόγραμμα η μικρού μήκους ταινία του Αντώνη Γλάρου “A Job Interview”

Άλλη μια επιτυχία έρχεται να προστεθεί στον ελληνικό κινηματογράφο. Μετά την επιτυχία της Δάφνης Ματζιαράκη, της οποίας το ντοκιμαντέρ τη είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ, σειρά έχει η ταινία μικρού μήκους “A Job Interview” του Αντώνη Γλάρου, όπου επιλέχτηκε από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών για να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα 2017 Short Film Corner (Film Market) του φεστιβάλ.

Το “A Job Interview” μεταφέρει τους θεατές στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, ενώ τοποθετεί τους πρωταγωνιστές σε μια συνεχή αναζήτηση για δουλειά με προορισμό μια κοινή τους συνέντευξη. Δημιουργεί το ερώτημα αν όλα είναι όπως φαίνονται ή όχι. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΤΕΙ Αθήνας «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά», ενώ είχε υλικοτεχνική υποστήριξη από τον Κινηματογραφικό Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Να σημειωθεί πως η ταινία συμμετείχε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λανούς στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενώ τον Σεπτέμβριο έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Παράλληλα, είναι υποψήφια για το βραβείο “Ίρις” της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία της ταινίας μικρού μήκους.

Εκτός από το «A Job Interview» (2016), άλλες δημιουργίες του Αντώνη Γλάρου είναι οι «Άκρατος νήσος» (2014), «Αντανακλάσεις του Σεβάχ» (2011), «Puppets in Lahore» (2008), «Sonyc» (2006) και «Playground» (2005).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL