Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
"Ο γιος της Σοφίας" κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο γιος της Σοφίας" κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

"Ο γιος της Σοφίας", η νέα ταινία της Ελίνας Ψύκου μετά την "Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά" (2013), θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (19 έως 30 Απριλίου). Η ταινία είναι "ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο", όπως ακριβώς και ο μικρός πρωταγωνιστής, ο Μίσα, που φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να συζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Οσο η Ελλάδα ζει το "Ολυμπιακό" της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Ο Βίκτορ Κόμουτ, που ερμηνεύει τον μικρό Μίσα, είναι ένα παιδί από την Ουκρανία που ζει από τα 8 του χρόνια στην Ελλάδα, και στην ταινία έχει την πρώτη του κινηματογραφική παρουσία. Η Βάλερι Τσεπλάνοβα που υποδύεται τη Σοφία, τη μητέρα του Μίσα, είναι ηθοποιός από τη Ρωσία, και ζει εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία. Τον Νίκο, τον νέο "πατέρα" του που θα ανακαλύψει ερχόμενος στην Ελλάδα ο μικρός Μίσα, ενσαρκώνει ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Στην ταινία εμφανίζονται ακόμη η Αρετή Σεϊνταρίδου, η Υβόννη Μαλτέζου, η Μαρία Φιλίνη, ο Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου.

Οι παραγωγοί της ταινίας είναι οι Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, διευθυντής φωτογραφίας ο Διονύσης Ευθυμιόπουλος, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Πηνελόπης Βαλτή. Η Ελίνα Ψύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε με δύο μικρού μήκους ταινίες («Κυριακάτικες διαδρομές» το 2004 και «Καλοκαιρινές διακοπές» το 2006), Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» (2013), απέσπασε το πρώτο βραβείο στο τμήμα Works in Progress του Διεθνούς Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, όπου προβλήθηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ενώ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2013.

«Ο Γιος της Σοφίας» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία One from the Heart, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής ο χρόνος προβολής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL