Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Μάγκι Τζίλενχαλ: "Ήρθα για να μάθω πώς γκρεμίζονται τα τείχη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάγκι Τζίλενχαλ: "Ήρθα για να μάθω πώς γκρεμίζονται τα τείχη"

Η Μάγκι Τζίλενχαλ και ο Ντιέγκο Λούνα δήλωσαν έτοιμοι να αντισταθούν στα σχέδια του Τραμπ κατά των μεταναστών

"Χαίρομαι, ως Αμερικανίδα, που βρίσκομαι σε ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ αυτή τη χρονική στιγμή. Θέλω όλοι να ξέρουν ότι στη χώρα μου υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να αντισταθούν στα όσα σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των μεταναστών» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αμερικανίδας ηθοποιού Μάγκι Τζίλενχαλ, που μετέχει στη φετινή κριτική επιτροπή της Μπερλινάλε, στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Δίπλα της, ο Ντιέγκο Λούνα, επίσης ηθοποιός, αλλά Μεξικανός, συμπλήρωσε τα λόγια της Τζίλενχαλ, με το δικό του καυστικό χιούμορ, κάνοντας αναφορά στο τείχος που θέλει να χτίσει ο Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με την πατρίδα του... "Θέλω να μελετήσω εδώ στο Βερολίνο πώς κατασκευάζονται τα τείχη, υπάρχουν πολλοί ειδικοί σε αυτή την πόλη...Εμένα ειδικά με ενδιαφέρει το πώς γκρεμίζονται τα τείχη".

Οι προβολές στο Βερολίνο ξεκίνησαν με την ταινία "Django" σε σκηνοθεσία Ετιέν Κομάρ, που αφηγείται την ιστορία του διάσημου Τσιγγάνου κιθαρίστα Τζάνγκο Ράινχαρντ το 1943, στο κατεχόμενο Παρίσι. Τον Τζάνγκο υποδύεται ο Γάλλος ηθοποιός Ρεντά Κατέμπ. Αν και αρχικά ο ήρωας έκλεινε τα μάτια μπροστά στην εξολόθρευση της φυλής του από τους ναζί, τελικά άλλαξε στάση και έφτασε να συνθέσει ένα ρέκβιεμ στη μνήμη των Τσιγγάνων που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο σκηνοθέτης Ετιέν Κομάρ και οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, Ρεντά Κατέμπ και Σεσίλ Ντε Φρανς, στη συνέντευξη Τύπου έκαναν παραλληλισμούς με τη δική μας εποχή, το προσφυγικό δράμα και την αυξανόμενη εχθρότητα προς τις μειονότητες στην Ευρώπη και την Αμερική.

«Η ταινία δείχνει την ελευθερία που προσφέρει η μουσική. Οι Tσιγγάνοι, άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ δική τους πατρίδα, έχουν τη μουσική για να τους δώσει τη ζωτική δύναμη που χρειάζονται... Τα απολυταρχικά καθεστώτα συχνά στρέφονται πρώτα κατά της μουσικής. Οι Ναζί, για παράδειγμα, ήθελαν να εξαφανίσουν την τζαζ επειδή αποτελεί κράμα διαφορετικών πολιτισμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL