Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Φεστιβάλ Λάρισας / Φεστιβάλ Λάρισας: "Επιστρέφει" με σημαντικά αφιερώματα και εκπλήξεις...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ Λάρισας / Φεστιβάλ Λάρισας: "Επιστρέφει" με σημαντικά αφιερώματα και εκπλήξεις...

Τον Κώστα Καζάκο και τον Θόδωρο Μαραγκό θα τιμήσει φέτος το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας (28 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου). Η φετινή, ένατη διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην τέχνη του ηθοποιού με την προμετωπίδα «Ποιώντας ήθος»: Ο Κώστας Καζάκος θα παρακολουθήσει την προβολή της ταινίας του Άδωνι Κύρου «Το μπλόκο», στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με το κοινό. Θα προβληθούν επίσης στη διάρκεια του Φεστιβάλ οι ταινίες «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα», «Ο δραπέτης», «Ιφιγένεια», στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο ηθοποιός, μια επιλογή ανάμεσα στις πάνω από 50 ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει (γύρισε και δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός).

Ακόμη, το Φεστιβάλ Λάρισας θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του «Πώς να σωπάσω» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Συνολικά, θα προβληθούν επτά ταινίες του Θόδωρου Μαραγκού στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Ο Μαραγκός, εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει εργαστεί και ως σκιτσογράφος - γελοιογράφος. Οι ταινίες του ασχολούνται με την καθημερινή ζωή «απλών» ανθρώπων. Το 1981 γύρισε την ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα», η οποία απέσπασε σειρά βραβείων. Στο Φεστιβάλ της Λάρισας εκτός από αυτή την ταινία, θα προβληθούν και τα φιλμ "Black μπεε!!!», «Τι έχουν να δουν τα μάτια μου», "Λάβετε θέσεις".

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Λάρισας διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων και του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και της Δημοτικής Πινακοθήκης. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ελληνικό και διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με ταινίες μικρού μήκους, μαθητικό διαγωνιστικό με μαθητικές ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, εκθέσεις κ.ά.

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας διοργανώνεται η εκδήλωση «Εξερευνώντας τα όρια της μόδας και του κινηματογράφου», με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί ως Fashion Film Festival, με πολλές εκπλήξεις και ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, από τον κόσμο της μόδας. Θα διοργανωθεί συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους της μόδας και του κινηματογράφου με παράλληλα εργαστήρια μακιγιάζ και φωτογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL