Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Τα ανθρώπινα δικαιώματα επί της... οθόνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ανθρώπινα δικαιώματα επί της... οθόνης

Στα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό είναι αφιερωμένο το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα, ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθεί και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, στο Άργος, στη Σπάρτη, την Αμαλιάδα και στο Γύθειο. Το δεκαήμερο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, ανάμεσά τους και βραβευμένες, της τελευταίας διετίας καθώς και ένα πλήθος σχετικών σεμιναρίων. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην Καλαμάτα αναμένονται περισσότεροι από 40 Έλληνες αλλά και ξένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη, με πρόγραμμα τριών θεματικών: Ανθρώπινα δικαιώματα, Αρχαιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία για διάλογο με τους σκηνοθέτες.

Ακόμη, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύνδεση μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με προσφυγόπουλα της Συρίας. Τον συντονισμό θα έχει ο Lucas Jedrzejak από τη Βρετανία, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ketermaya» και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL