Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Νέοι Έλληνες σκηνοθέτες κινηματογραφούν τη νέα γενιά "πρωταθλητών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέοι Έλληνες σκηνοθέτες κινηματογραφούν τη νέα γενιά "πρωταθλητών"

Επιστρέφουν στην ΕΡΤ οι νέοι Έλληνες σκηνοθέτες μέσα από τον κύκλο εκπομπών «Ες αύριον τα σπουδαία - Πορτρέτα του αύριο», που θα αρχίσουν να προβάλλονται από το επόμενο Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 18.30 από την ΕΡΤ1. Πρόκειται για ημίωρα ντοκιμαντέρ, παραγωγής SEE -  Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ, που ακολουθούν δύο προηγούμενους επιτυχημένους κύκλους: οι νέοι σκηνοθέτες καταγράφουν με τον φακό τους το αύριο της Ελλάδας και δίνουν βήμα στη δημιουργία και την καινοτομία.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις τέχνες, στα γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα τον στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους.

Ο κύκλος των εκπομπών

Ενδεικτικά ο κύκλος των εκπομπών «Ες αύριον τα σπουδαία» περιλαμβάνει τα εξής επεισόδια:

* «Περιμένοντας τον ουρανό» του σκηνοθέτη Δημήτρη Νάκου, όπου παρουσιάζεται ο συγγραφέας και ποιητής Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, 28 ετών.

* «Ταλέντο» του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Σκούρα, όπου θα δούμε τον Γιώργο Αρκομάνη, συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας σήμερα, που επιχειρεί να συνδυάσει τη μουσική με τη «μαγεία», αφού παράλληλα δίνει παραστάσεις ως μάγος Tristan.

«Αρχιτέκτονας του μέλλοντος» του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου, όπου παρουσιάζονται δύο νέες γυναίκες αρχιτέκτονες και οι αθέατες πλευρές της δουλειάς τους.

«Σιωπηλός παρατηρητής» του σκηνοθέτη Χρήστου Καρτέρη, όπου θα δούμε τη Νατάσα Ευσταθίου, θεραπεύτρια / εμψυχώτρια του πρωτοποριακού εργαλείου iMUSE, ενός διαδραστικού τεχνολογικού περιβάλλοντος που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν.

* «Εικόνες στα σύννεφα» του σκηνοθέτη Παναγιώτη Σκορδίλη, στο οποίο παρουσιάζεται η δουλειά και η διαδρομή του σκιτσογράφου Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, μόνιμου συνεργάτη της εφημερίδας «Τα Νέα», από τα πρώτα του βήματα έως τη διεθνή βράβευσή του.

«Miss Omonoia» του σκηνοθέτη Γιώργου Γκούνεζου, στο οποίο παρουσιάζεται η ομάδα UrbanDig που διερευνά τις κρυφές ιστορίες κάτω απ’ το ορατό αστικό τοπίο και αποκαλύπτει νέες αφηγήσεις μέσω θεατρικών παραστάσεων και παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL