Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ελληνίδες του κινηματογράφου τιμά το Hellas Filmbox Berlin 2017
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνίδες του κινηματογράφου τιμά το Hellas Filmbox Berlin 2017

Φόρο τιμής σε γυναίκες επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου, που βρίσκονται σε διαφορετικά πόστα πίσω από τις κάμερες, αποτελεί το αφιέρωμα που πραγματοποιεί με επτά αντιπροσωπευτικές ταινίες το Hellas Filmbox Berlin 2017, το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο, από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Το αφιέρωμα, που είναι και μια αφορμή για την παρουσίαση των δυσκολιών και του αγώνα μέσα από τον κινηματογράφο, αφορά τους τομείς της σκηνοθεσίας, της παραγωγής, του σεναρίου και της διεύθυνσης φωτογραφίας.

Το αφιέρωμα με τίτλο «Γυναίκες δημιουργοί στον κινηματογράφο - Νέο κύμα» επιμελούνται οι Ραφίκα Σαουίς, Νεφέλη Μυρωδιά και Ίνα Κούτουλα, οι οποίες σημειώνουν μεταξύ άλλων πως “παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες αποτελούν μειονότητα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, έχουν αναμφίβολα διαμορφώσει μέρος της τέχνης του σινεμά, με σταυροφόρους την Τόνια Μαρκετάκη και τη Φρίντα Λιάππα, που χάραξαν τον δρόμο για τις επόμενες γενιές. Ελπίζοντας πως μια μέρα δεν θα υπάρχει διαχωρισμός του ‘σκηνοθέτη' από τη ‘γυναίκα σκηνοθέτη', πραγματοποιούμε αυτό το αφιέρωμα στις γυναίκες που αποτελούν μέρος του νέου κύματος του ελληνικού σινεμά”.

Οι ταινίες του αφιερώματος είναι: “Λουόμενοι” της Έυας Στεφανή, “Εις τον λύκον” της Χριστίνας Κουτσοσπύρου, “Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά” της Ελίνας Ψύκου, “The red hulk” της Ασημίνας Προέδρου, “Dad Leny and Freddy” της Ρηνιώς Δραγασάκη, “Yellow fieber” της Κωσταντίνας Κοτζαμάνη και “Για πάντα” της Μαργαρίτας Μαντά.

Το Hellas Filmbox Berlin ιδρύθηκε την άνοιξη του 2015 με στόχο να φέρει σε επαφή το γερμανικό κοινό με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL