Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Το ευρωπαϊκό σινεμά κερδίζει μέσα από τις διαφορές του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ευρωπαϊκό σινεμά κερδίζει μέσα από τις διαφορές του

Στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs στη Σαβοΐα, πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής ήταν ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Ράντου Μιχαϊλεάνου, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις διαφορές ευρωπαϊκού και αμερικανικού κινηματογράφου:

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει τη δική της δύναμη. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ακολουθούμε οι πάντες τους Αμερικανούς. Πρέπει να ακολουθούμε την ευρωπαϊκή πολλαπλότητα και πληθωρικότητα, καθώς υπάρχουν διαφορετικές μορφές σκέψης. Αυτός είναι ο πλούτος της Ευρώπης και είναι ταυτόχρονα πολλαπλός, αλλά επίσης και προϊόν της κοινής μας ιστορίας. Είμαστε πολύ πλούσιοι χάρη στις διαφορές μας. Αυτή πιστεύω ότι είναι η δύναμη της Ευρώπης. Δηλαδή μια Ευρώπη ζωντανή, δυναμική στην έκφρασή της, αλλά και πληθωρική. Στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει καμιά αδυναμία. Αντίθετα υπάρχει δύναμη».

Περίπου 120 ταινίες παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους και η ταινία «King of the Belgians», μια κωμωδία των Τζέσικα Γούντγουορθ και Πέτερ Μπρόζενς.

Οι ταινίες προέρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Τα «Δολοφονικά αμαξίδια» του Ούγγρου Αττίλα Τιλ, είναι η ταινία που πήρε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Είναι μια κωμωδία για μια συμμορία δολοφόνων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL