Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΙΝΕΜΑ

"LA LA LAND" του Ντάμιεν Σαζέλ. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ντάμιεν Σαζέλ («Χωρίς μέτρο») μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες, στην «καρδιά» της βιομηχανίας του θεάματος, προχωρώντας σε ένα είδος ενδοσκόπησης, σε αυτό το μοντέρνο μιούζικαλ. Μια νέα -και άνεργη- ηθοποιός (Έμα Στόουν) έχει βρει προσωρινή απασχόληση στην καφετέρια κινηματογραφικού στούντιο, ψάχνοντας ταυτόχρονα για τηλεοπτικούς ή κινηματογραφικούς ρόλους. Ένας μουσικός της τζαζ (Ράιαν Γκόσλινγκ), απογοητευμένος από την «παρακμή» του μουσικού είδους που υπηρετεί, είναι έτοιμος για συμβιβασμούς. Οι δύο νέοι θα ερωτευτούν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν τα όνειρά τους, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις... (Αβάνα, Village The Mall, Εμπασσυ, Odeon Γλυφάδα, Οdeon Μαρούσι, Odeon Ατλαντίς, Odeon Starcity, Ster Cinemas).

"TONI ERDMANN" της Μάρεν Άντε. "Καλύτερη ταινία της χρονιάς" σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου στα βραβεία που απονεμήθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Τρυφερή, αλλά και πικρή ταυτόχρονα, αυτή η γερμανική παραγωγή για τη δύσκολη σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, είναι σίγουρα η έκπληξη της χρονιάς. Απέσπασε ταυτόχρονα τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας (Ααβόρα, Διάνα).

«ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΒΙΑ» του Μπόγκνταν Μίριτσα. «Βαλκανικό γουέστερν» από τον δυναμικό σύγχρονο κινηματογράφο της Ρουμανίας, με κοινωνικο-πολιτικές αναφορές. Ο Ρομάν φτάνει στην περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτήν την απέραντη αλλά άγονη έκταση, με έκπληξη ακούει από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και πως οι άντρες του δεν προτίθενται ν’ αφήσουν τη γη και το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδονται, χωρίς αντίσταση... (Άστυ, Πτι Παλαί).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL