Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο σκηνοθέτης του "Άγγελου"

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν επί μήνες, ο σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός. Γεννημένος στην 1943 στην Αλεξάνδρεια, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και το Παρίσι, και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές ταινίες («Διωγμός»

Του Κώστα Τερζή

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν επί μήνες, ο σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός. Γεννημένος στην 1943 στην Αλεξάνδρεια, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και το Παρίσι, και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές ταινίες («Διωγμός», «Τα 201 καναρίνια», «Το μπλόκο» κ.ά.) Γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία με την ταινία του «Αγγελος» (1982, τιμήθηκε μάλιστα με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), που βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία...

(Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην έντυπη έκδοση της "Αυγής")

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο