Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΙΝΕΜΑ

"Toni Erdmann" της Μάρεν Αντε

"TONI ERDMANN" της Μάρεν Άντε. "Καλύτερη ταινία της χρονιάς" σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου στα βραβεία που απονεμήθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Τρυφερή, αλλά και πικρή ταυτόχρονα, αυτή η γερμανική παραγωγή για τη δύσκολη σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, είναι σίγουρα η έκπληξη της χρονιάς. Απέσπασε ταυτόχρονα τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας (Ααβόρα, Αίγλη).

"Η ΑΦΙΞΗ" του Ντενί Βιλνέβ. Μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους προσεδαφίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Στρατός και επιστήμονες κινητοποιούνται αμέσως και ανάμεσά τους η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς (Έιμι Άνταμς), που επιστρατεύεται για να λειτουργήσει ως η φωνή της λογικής μέσα στον γενικευμένο πανικό και στις στρατιωτικές "λύσεις"... Ο Καναδός Βιλνέβ (από το γαλλόφωνο Κεμπέκ και σήμερα πρώτης τάξεως "κεφάλαιο" στο Χόλιγουντ) υιοθετεί ως σεναριακή αφετηρία το φαινομενικά εξαντλημένο (κινηματογραφικά) θέμα της έλευσης εξωγήινων στον πλανήτη μας για να "χτίσει" ένα συγκινητικό δράμα που ακουμπά στην αξία της επικοινωνίας, με ευδιάκριτες συναισθηματικές αποχρώσεις... (Αθήναιον Cinepolis, Village The Mall, Village Παγκρατίου, Village Φαλήρου, Village Αγίου Δημητρίου, Village Ρέντη, Γαλαξίας, Ιλιον, Κηφισιά Cinemax, Μικρόκοσμος, Νανά, Odeon Starcity, Σινέ Χολαργός, Σπόρτιγκ, Ster Cinemas, Σινέ Παράδεισος, Σινεάκ).

«ΕΓΩ, Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΪΚ» του Κεν Λόουτς. Η τελευταία ταινία του Κεν Λόουτς, Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ήρωας της ταινίας, ο Ντάνιελ Μπλέικ, είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Nιουκάστλ. Για πρώτη φορά στη ζωή του, έπειτα από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της Πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της και θα αγωνιστούν μαζί για την αξιοπρέπεια της καθημερινής ζωής τους... (Έλλη, Σπόρτιγκ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL