Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Με "Gravity" ξεκινά το Φεστιβάλ Βενετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "Gravity" ξεκινά το Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ "ίπταται" στο διάστημα, στο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, η υπερπαραγωγή των 80 εκατομμυρίων δολαρίων της Warner, θα ανοίξει επίσημα την αυλαία στο εορταστικό 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στις 28 Αυγούστου, σε παγκόσμια πρεμιέρα. Η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνιστές τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τη Σάντρα Μπούλοκ, θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Είναι η τρίτη φορά που ο Αλφόνσο Κουαρόν θα είναι παρών με ταινία του στη βενετσιάνικη Μόστρα. Το 2001 το «Θέλω και τη μαμά σου» είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου σεναρίου και το βραβείο ερμηνείας για τους δύο ηθοποιούς του (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα) ενώ το 2006 τα «Παιδιά των Ανθρώπων» είχαν κερδίσει το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για τον μόνιμο συνεργάτη του Εμανουέλ Λουμπέτσκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Variety", υπό την κρίση της φετινής κριτικής επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύει ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ταινίες όπως το «Captain Philips» του Πολ Γκρίνγκρας, το «Τwelve Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν, με τον Μάικλ Φασμπέντερ και τον Μπραντ Πιτ, το «Zero Theοrem» του Τέρι Γκίλιαμ, το «Devil's Knot» του Ατόμ Εγκογιάν, το «Diana» του Ολιβερ Χιρσμπίγκελ με τη Ναόμι Γουοτς στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, το «Tom à la Ferme» του Ξαβιέ Ντολάν και ενδεχομένως το «Moebius» του περσινού νικητή του Φεστιβάλ Βενετίας, Κιμ Κι Ντουκ. Οσο για τη νέα ταινία του Λαρς Φον Τρίερ, το "Nymphomaniac", κανείς δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα προβληθεί σε κάποιο φεστιβάλ προτού βγει στις αίθουσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL