Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
"Αταίριαστο ζευγάρι" σε πρωτότυπη γαλλική κομεντί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αταίριαστο ζευγάρι" σε πρωτότυπη γαλλική κομεντί

"Μια υπόσχεση" του Πατρίς Λεκόντ

"Έρωτας με την πρώτη μπουνιά" (Les combattants)

Σκηνοθεσία: Τομά Καϊγιέ

Ερμηνεία: Αντέλ Χενέλ, Κέβιν Αζαΐς, Αντουάν Λοράν, Μπριγκίτ Ρουάν, Ουίλιαμ Λεμπγκίλ

Ένα (εκ πρώτης όψεως) εντελώς αταίριαστο ζευγάρι σε μια γαλλική κομεντί σε αυτή τη "φτωχή" κινηματογραφική εβδομάδα: Εκείνος "άχρωμος" και προσαρμοστικός στο ομαδικό πνεύμα, εκείνη σκληραγωγημένη και ελαφρώς παρανοϊκή, με την τάση να συγκρούεται διαρκώς και με θεωρίες για το "τέλος του κόσμου". Θα συναντηθούν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών, με τη Μαντλέν να αναζητεί σκληρή εκπαίδευση, χωρίς να τη βρίσκει, ενώ ο Αρνό προσαρμόζεται εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις...

Οι "συμπτώσεις" θα τους φέρουν κοντά, παρά τους εντελώς αντίθετους χαρακτήρες που έχουν, και τελικά θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα και σε ένα αφιλόξενο δάσος, όπου το βροχερό φθινόπωρο προσφέρει μια ελκυστική "εικονογράφηση". Καλές επιλογές στη μουσική επένδυση, με ηλεκτρονική μουσική από τους Hit'n'Run, χωρίς επιτήδευση...

Αξίζει να επισημανθεί πάντως ότι ο πρωτότυπος γαλλικός τίτλος είναι "Οι μαχητές", πιο κοντά στο πνεύμα της ταινίας, αλλά οι Έλληνες διανομείς προτίμησαν να "δανειστούν" τον αγγλικό τίτλο. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Καϊγιέ, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο "Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών" του Φεστιβάλ των Καννών και έφυγε από τη διοργάνωση κερδίζοντας και τα τρία βραβεία της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

"Μία υπόσχεση" (A Promise)

Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ

Ερμηνεία: Ρεμπέκα Χολ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Άλαν Ρίκμαν

Ο Πατρίς Λεκόντ διασκευάζει Στέφαν Τσβάιχ και μας μεταφέρει στη Γερμανία του 1912. Ένας φτωχός νέος βρίσκει δουλειά σε ένα εργοστάσιο χάλυβα. Γρήγορα κερδίζει την εμπιστοσύνη του ηλικιωμένου και με κλονισμένη υγεία ιδιοκτήτη και γίνεται γραμματέας του. Έτσι έρχεται σε επαφή με τη νεαρή σύζυγο του αφεντικού του και την ερωτεύεται.

Όμως, υποχρεώνεται να φύγει για το Μεξικό, για να επιβλέψει τα ορυχεία που διαθέτει η επιχείρηση εκεί, και της δίνει την υπόσχεση ότι σε δύο χρόνια θα επιστρέψει. Οκτώ χρόνια αργότερα, με εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη, θα καταφέρει να επιστρέψει τελικά και αναζητεί ό,τι έχει απομείνει από τον παλιό έρωτά τους. Παλιομοδίτικο στη φιλμική κατασκευή του, αλλά συμπαθητικό, βλέπεται ευχάριστα.

"Demonic - House of Horror"

Σκηνοθεσία: Ουίλ Κάνον

Ερμηνεία: Μαρία Μπέλο, Φρανκ Γκρίλο, Κόντι Χορν, Ντάστιν Μίλιγκαν, Μέγκαν Παρκ

Πέντε νεαροί θα βρεθούν δολοφονημένοι σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και την υπόθεση ερευνούν ένας ντετέκτιβ και μία ψυχολόγος, που προσπαθούν να μάθουν κάτι από τον μοναδικό επιζώντα, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ισχυρίζεται ότι το μακελειό προκλήθηκε από τα πνεύματα που "κάλεσε" η τελετή της ομάδας... Συρραφή από κλισέ των ταινιών του είδους.

"Yogananda: Το ταξίδι της αφύπνισης" (Awake: The Life of Yogananda)

Σκηνοθεσία: Πάολα ντι Φλόριο, Λίζα Λίμαν

Ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που "έφερε" τη γιόγκα στον δυτικό κόσμο τη δεκαετία του '20 και το βιβλίο του «Η αυτοβιογραφία ενός γιόγκι» εξελίχθηκε σε διαχρονικό μπεστ-σέλερ, επηρεάζοντας διασημότητες όπως ο Τζόρτζ Χάρισον των Beatles ή ο Στιβ Τζομπς της Apple (στα ελληνικά έχει μεταφραστεί από τον Ι.Δ. Βορρέ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Εστία"). Οι Πάολα ντι Φλόριο - Λίζα Λίμαν προσπάθησαν να τοποθετήσουν τον Γιογκανάντα στο πλαίσιο της εποχής του, εστιάζοντας στη διάδοση της γιόγκα στην Αμερική. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ κράτησαν περισσότερο από τρία χρόνια. .

"Vice: Η πόλη της βίας" (Vice)

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μίλερ

Ερμηνεία: Μπρους Γουίλις, Τόμας Τζέιν, Αμπίρ Τσίλντερς

Αδιάφορο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, με μοναδικό "προσόν" την παρουσία του Μπρους Γουίλις. Σε μια πόλη - θέρετρο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε ακραία φαντασίωσή τους χρησιμοποιώντας ρομπότ... Ένα από αυτά καταφέρνει να αποδράσει...

"Το ταξίδι του Ναζίμ στην Κούβα"

Σκηνοθεσία: Τσαγρί Κινίκογλου, Γκλόρια Ρολάντο

Ντοκιμαντέρ, τουρκοκουβανέζικης παραγωγής του 2008, που παρουσιάζει την επίσκεψη του σπουδαίου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ στην Αβάνα το 1961. Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και πρόσφατες συνεντεύξεις με Κουβανούς ποιητές, η ταινία σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Ναζίμ Χικμέτ, ενώ παράλληλα περιγράφει τα πρώτα χρόνια της κουβανέζικης επανάστασης.

Μαζί με το ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται τρεις ταινίες μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια που έχουν βασιστεί σε ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ: «Το αγαπημένο σύννεφο» (σοβιετική παραγωγή του 1959), «Το πιο περίεργο πλάσμα στον κόσμο» (τουρκική παραγωγή του 2014, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Ν. Χικμέτ), «Μπλε μπάλα» (σοβιετική παραγωγή του 1984).

"Πυγμαλίων" (Pygmalion)

Σκηνοθεσία: Άντονι Ασκουιθ, Λέσλι Χάουαρντ. Ερμηνεία: Λέσλι Χάουαρντ, Γουέντι Χίλερ, Γουίλφριντ Λόσον

Βραβευμένη με Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου το 1938, βρετανική κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού θεατρικού του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω (ο συγγραφέας είχε συνεργαστεί και ο ίδιος για τη συγκεκριμένη διασκευή του έργου του). Ο Λέσλι Χάουαρντ στον ρόλο του διανοούμενου καθηγητή που αποφασίζει να μετατρέψει την Ελάιζα (Γουέντι Χίλερ), μια κοπέλα που πουλάει λουλούδια στον δρόμο, σε αριστοκράτισσα, ώστε να ξεγελάσει την "υψηλή κοινωνία" του Λονδίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL