Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το "Ξενοδοχείο Grand Budapest" ξεχώρισε στις υποψηφιότητες της Βρετανικής Ακαδημίας

Με 11 υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA (Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου), προηγείται στην "κούρσα" η ταινία "Ξενοδοχείο Grand Budapest" του Γουές Αντερσον, και ακολουθούν...

Με 11 υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA (Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου), προηγείται στην "κούρσα" η ταινία "Ξενοδοχείο Grand Budapest" του Γουές Αντερσον, και ακολουθούν το "Birdman" και το "The Theory of Everything" με 10 υποψηφιότητες ενώ "Το παιχνίδι της μίμησης" έχει εννέα υποψηφιότητες. Μόνο τέσσερις υποψηφιότητες απέσπασε ο «Kύριος Τέρνερ» του Μάικ Λι, και μάλιστα ούτε ο Μάικ Λι είναι υποψήφιος για την σκηνοθεσία, ούτε ο Τίμοθι Σπολ για την ερμηνεία του στον βασικό ρόλο.

Τα τελευταία χρόνια η απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας πραγματοποιείται πριν από τα Οσκαρ (φέτος έχει οριστεί για τις 8 Φεβρουαρίου) και το  βραβείο καλύτερης ταινίας "προαναγγέλλει" το αντίστοιχο Όσκαρ.

Στην κατηγορία για το  βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου, αντιμέτωποι είναι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που ερμηνεύει τον Άλαν Τούρινγκ στο  "Παιχνίδι της μίμησης" έχει και ο Έντι Ρεντμέιν που ερμηνεύει τον Στίβεν Χόκινγκ στο "The Theory of Everything". Αναλυτικά, οι υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερης ταινίας: "Birdman", "Boyhood", "Ξενοδοχείο Grand Budapest", "Το παιχνίδι της μίμησης", "The Theory Of Everything". Υποψήφιοι για το βραβείο σκηνοθεσίας
είναι οι Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου ("Birdman"), Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ("Boyhood"), Γουές Άντερσον ("Ξενοδοχείο Grand Budapest"), Τζέιμς Μαρς ("The Theory Of Everything"), Νταμιέν Σαζέλ ("Whiplash").

Για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής υποψήφιες είναι οι ταινίες  "Ida", "Leviathan", "The Lunchbox", "Τrash" και το "Δύο ημέρες, μία νύχτα" των αδελφών Νταρντέν.

Δείτε όλα τα σχόλια