Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Οι αδελφοί Κοέν και ο Αλφόνσο Κουαρόν κυριαρχούν στα βραβεία για τις ταινίες της χρονιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αδελφοί Κοέν και ο Αλφόνσο Κουαρόν κυριαρχούν στα βραβεία για τις ταινίες της χρονιάς

Η ταινία "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες, έντεκα συνολικά, για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), που αποτελούν τη σημαντικότερη κινηματογραφική διάκριση στη Βρετανία. Ανάμεσα στις 11 υποψηφιότητες έχουμε τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Αλφόνσο Κουαρόν) και Α' Γυναικείου Ρόλου (Σάντρα Μπούλοκ).

Από 10 υποψηφιότητες συγκέντρωσαν οι ταινίες "12 χρόνια σκλάβος" του Στιβ ΜακΚουίν και "Οδηγός Διαπλοκής" του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Αναλυτικά, οι υποψηφιότητες στη σημαντικότερη κατηγορία, της καλύτερης ταινίας της χρονιάς, έχουν ως εξής: "12 χρόνια σκλάβος", "Οδηγός Διαπλοκής", "Captain Phillips" του Πολ Γκρίνγκρας, "Gravity" και "Philomena" του Στίβεν Φρίαρς.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι αδελφοί Κοέν (η ταινία τους «Inside Llewyn Davis», με ήρωα έναν μουσικό της φολκ στα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Νέα Υόρκη, βγαίνει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες) κέρδισαν το μεγάλο βραβείο της National Society of Film Critics, της μίας από τις δύο εθνικές ενώσεις Αμερικανών κριτικών (η άλλη είναι το National Board of Review).

Εκτός από το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, οι αδελφοί Κοέν κέρδισαν και το βραβείο Σκηνοθεσίας, ο πρωταγωνιστής τους Όσκαρ Άιζακ το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου και ο διευθυντής φωτογραφίας Μπρούνο Ντεμπονέλ το αντίστοιχο βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία.

Το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στη "Θλιμμένη Τζάσμιν" του Γούντι Άλεν, το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου πήγε στον Τζέιμς Φράνκο («Spring Breakers»), το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Τζένιφερ Λόρενς («Οδηγός Διαπλοκής»), ενώ το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας πήγε στο θεωρούμενο φαβορί, τη «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς.

Το βραβείο καλύτερου σεναρίου κέρδισαν οι Ρίτσαρντ Λικλέιτερ, Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί για το «Πριν τα μεσάνυχτα», ενώ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ δόθηκε στο «The Act of Killing» των Τζόσουα Οπενχάιμερ, Κριστίν Σιν, που διερευνά τη δράση "αποσπασμάτων θανάτου" στην Ινδονησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL