Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη!

O Μάρτιν Σκορσέζε, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, όπου ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, λέγοντας πως αισθάνεται ότι του μένουν "μία-δύο ταινίες να γυρίσει ακόμη", προτού ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο 71χρονος σκηνοθέτης, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την τελευταία του ταινία "The Wolf of Wolf Street", δήλωσε ακόμη πως νοσταλγεί την περίοδο που μπορούσε να πειραματίζεται κινηματογραφικά. "Όσο μεγαλώνεις, δημιουργούνται υποχρεώσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Λεονάρντο ντι Κάπριο για το υποκριτικό ταλέντο,του, λέγοντας ότι η δημιουργική διάθεση του ηθοποιού παρακίνησε και τον ίδιο στη σκηνοθετική δουλειά του.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές έχει αναδειχθεί ως η πιο σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση της Βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα πλήθος σταρ να συγκεντρώνονται στην όμορφη πόλη του Μαρόκου. Στη φετινή διοργάνωση έδωσαν το "παρών" η Σάρον Στόουν, η Ζιλιέτ Μπινός, η Μαριόν Κοτιγιάρ και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Το Χρυσό Αστέρι του φεστιβάλ απονεμήθηκε στον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Λι Σου Τζιν για την ταινία του «Χαν Γκονγκ Τζου». Η ταινία περιγράφει τις δύσκολες στιγμές μιας μαθήτριας λυκείου, η οποία θα εγκαταλείψει τελικά το σπίτι της. Η αμερικανική ταινία «Blue Ruin» του Τζέρεμι Σόλνιερ και η κουβανέζικη παραγωγή «Η πισίνα» του Κάρλος Ματσάντο Κουιντέλα μοιράστηκαν εξ ημισείας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Ιταλός Αντρέα Παλαόρο για την ταινία «Μήδειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL