Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Και στις Χρυσές Σφαίρες το «12 χρόνια σκλάβος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και στις Χρυσές Σφαίρες το «12 χρόνια σκλάβος»

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Λος Άντζελες ανακοίνωσε χθες τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της, που είναι γνωστά ως Χρυσές Σφαίρες, και θα απονεμηθούν σε έναν μήνα, στις 12 Ιανουαρίου. Το ενδιαφέρον αυτή τη χρονιά είναι ότι η απονομή θα γίνει προτού ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ (16 Ιανουαρίου) και ορισμένοι αναλυτές της βιομηχανίας του κινηματογράφου επισημαίνουν ότι πιθανώς οι Χρυσές Σφαίρες να επηρεάσουν φέτος περισσότερο τις επιλογές των μελών της Ακαδημίας.

Με επτά υποψηφιότητες προηγούνται το «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν (που προβάλλεται από χθες και στις ελληνικές αίθουσες) και το «American Hustle» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (το δεύτερο διεκδικεί το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία "κωμωδία ή μιούζικαλ", όπου παραδόξως βρίσκεται και το "Νεμπράσκα" του Αλεξάντερ Πέιν). Στις υποψηφιότητες συναντάμε ακόμα το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, το "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν, το «Captain Phillips» του Πολ Γκρίνγκρας, και το «Rush» του Ρον Χάουαρντ. Στις υποψηφιότητες (ανδρικής) ερμηνείας για δραματικό ρόλο συναντάμε τον Τομ Χανκς για το «Captain Phillips», τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για το «Όλα Χάθηκαν», τον Μάθιου ΜακΚόναχι για το «Dallas Buyers Club», τον Τσιγουετέλ Εζιοφόρ για το «12 χρόνια σκλάβος», ενώ για την αντίστοιχη γυναικεία ερμηνεία, την Κέιτ Μπλάνσετ ("Θλιμμένη Τζάσμιν"), την Τζούνι Ντεντς («Philomena»), την Εμα Τόμσον («Saving Mr. Banks»), την Κέιτ Γουίνσλετ («Labor Day») και τη Σάντρα Μπούλοκ («Gravity»).

Για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας θα αναμετρηθούν "Η ζωή της Αντέλ" με το (γυρισμένο στη Γαλλία) "Παρελθόν" του Ιρανού Φαραντί, ενώ πιθανότατα αουτσάιντερ θα είναι "Η τέλεια ομορφιά" του Ιταλού Σορεντίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL