Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αιγαίου μέσα στον Δεκέμβρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αιγαίου μέσα στον Δεκέμβρη

Ενα νέο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στις ταινίες ντοκιμαντέρ, ξεκινά σε πέντε νησιά του Αιγαίου στις 8 Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και την Ικαρία. Πρόκειται για το «Aegean Docs», που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου. Στην πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ, στις αίθουσες του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και των Γενικών Λυκείων, προβάλλονται μαζί με δεκάδες άλλες ταινίες βραβευμένο με Όσκαρ Ντοκιμαντέρ 2013 "Searching for Sugarman", το βραβείο Emmy 2013 "5 Broken Cameras", το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Sundance του 2013 "Blood Brother". Ακόμη, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο επίσημες υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2014, το "The Second Meeting" (Σερβία), και το "More than Honey" (Ελβετία) καθώς και η βραβευμένη με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας της Βρετανικής Ακαδημίας BAFTA "I Am Breathing". Για πρώτη φορά θα προβληθεί στην Ελλάδα η σειρά ντοκιμαντέρ "Global Syrian Day", συλλογικό έργο έξι Σύριων σκηνοθετών, με θέμα τον αιματηρό εμφύλιο στη Συρία.

Στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 40 προβολές αλλά και συζητήσεις, με βραβευμένους σκηνοθέτες. Καλεσμένοι του Φεστιβάλ είναι οι Δημήτρης Αθυρίδης ("Ένα βήμα μπροστά"), Βασίλης Λουλές ("Φιλιά εις τα παιδιά"), Μάρκος Γκαστίν ("Δημοκρατία - Ο δρόμος του Σταυρού"), Γεράσιμος Ρήγας, Emma Davie και Zeljko Mirkovic.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει και ένα ιδιαίτερο τμήμα με ταινίες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών του Αιγαίου: "Little Land" (Νίκος Νταγιαντάς-Ικαρία), "Μακρόνησος" (Ηλίας Γιαννακάκης), "Πατρίς" (Βασ. Μεντόγιαννης), "Πάρβας - Άγονη Γραμμή" (Γεράσιμος Ρήγας-Αμοργός).

Οι προβολές των βραβευμένων ταινιών και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα μεταδοθούν μέσω live streaming σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώνει ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σεμινάρια που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και με διδάσκοντες καθηγητές Πανεπιστημίου και επαγγελματίες σκηνοθέτες (και στα έξι νησιά του Αιγαίου όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL