Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
"Μικρόβιο" κινηματογραφικής δημιουργίας στο Φεστιβάλ Ολυμπίας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μικρόβιο" κινηματογραφικής δημιουργίας στο Φεστιβάλ Ολυμπίας!

Περισσότεροι από 500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στο φετινό Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συμμετέχοντας στα προγραμματισμένα κινηματογραφικά εργαστήρια αλλά και στις κριτικές επιτροπές των τμημάτων του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και της 13ης Camera Zizanio. Επιπλέον, δέκα ταινίες που δημιούργησαν μαθητές από τον Πύργο και την Ηλεία συμμετέχουν στη φετινή 13η Camera Zizanio, που πραγματοποιείται από 30 Νοεμβρίου έως και 13 Δεκεμβρίου στον Πύργο και σε άλλες πόλεις της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio, σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου, έκανε λόγο για «ρεκόρ συμμετοχής» από τα σχολεία του νομού. Οι ταινίες αυτές των νεαρών δημιουργών θα προβληθούν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο Ν. Θεοδοσίου, μιλώντας για το μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές της Ηλείας, τόνισε ότι «το μικρόβιο της δημιουργίας, που 'διασπείρει' συστηματικά στον νομό Ηλείας εδώ και 16 χρόνια το Φεστιβάλ Ολυμπίας, κατέληξε σε 'επιδημία'! Φέτος, συγκεντρώνοντας τις αιτήσεις στην Camera Zizanio, διαπιστώσαμε ότι οι συμμετοχές από την περιοχή έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ: δέκα ταινίες από σχολεία του Πύργου καθώς και του Σκουροχωρίου, των Δουνέικων και της Ανδραβίδας! Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Γι` αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια ειδική εκδήλωση, η οποία και θα ανοίξει τις φετινές φεστιβαλικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα τις προβολές του ελληνικού τμήματος της Camera Zizanio».

Στην ίδια εκδήλωση θα προβληθούν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ταινίες που δημιουργήθηκαν από τα «Ζιζάνια» τα οποία συμμετείχαν στο πολυεθνικό εργαστήριο «Ζουμ στην Ευρώπη και την Ασία» που πραγματοποιήθηκε στο Μάκο της Ουγγαρίας τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για τις ταινίες «Labels Society», που γυρίστηκε στην Ελλάδα και απέσπασε το βραβείο της διεθνούς κριτικής επιτροπής στο Μάκο, και «Let Us Be», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Μάκο και αναπαράγει μια από τις πιο "δυνατές" στιγμές του περσινού Φεστιβάλ στον Πύργο, την ομιλία του μαθητή Δρόσου Κονδύλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL