Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Μέχρι το Μεσολόγγι "επεκτείνεται" φέτος το Φεστιβάλ Ολυμπίας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέχρι το Μεσολόγγι "επεκτείνεται" φέτος το Φεστιβάλ Ολυμπίας!

"Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών" είναι ένα από τα δύο ειδικά προγράμματα του φετινού Φεστιβάλ Ολυμπίας, πρόγραμμα που αφιερώνεται μάλιστα στους 63 νέους, 14 έως 25 ετών, από τα Προσφυγικά της Πάτρας, που εκτελέστηκαν από τους ναζί στις 4 Δεκεμβρίου 1943. Το δεύτερο ειδικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου, αφορά "Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό", με τέσσερις ταινίες για την παιδική ηλικία του κορυφαίου Γάλλου σκηνοθέτη. Το φεστιβάλ φέτος θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου με έδρα τον Πύργο και με παράλληλες εκδηλώσεις και προβολές στην Αμαλιάδα, στα Λεχαινά, στη Γαστούνη, στη Ζαχάρω, αλλά και στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει 61 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 48 μικρού μήκους, που εκπροσωπούν 44 χώρες απ' όλο τον κόσμο. Οι προβολές του διαγωνιστικού θα γίνουν στον Πύργο από 30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου. Στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί και η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio. Θα προβληθούν συνολικά 365 ταινίες που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι από 7 έως 20 ετών. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα παίρνουν μέρος 150 ταινίες απ' όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες (Ευρωπαϊκό Τμήμα) και 185 ταινίες από 147 σχολεία της Ελλάδας (Ελληνικό Τμήμα). Στο Διεθνές Πανόραμα και σε ειδικές προβολές θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού άλλες 30 ταινίες από διάφορες χώρες.

Αναλυτικά, οι προβολές των διαγωνιστικών προγραμμάτων του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας, της 13ης Camera Zizanio και των αφιερωμάτων θα γίνουν σε 14 κινηματογραφικές αίθουσες και χώρους πολιτισμού: Στον Πύργο, στο Θέατρο Απόλλων, το Συνεδριακό Κέντρο, το Cineplex Ορφέας (3 αίθουσες), το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελου. Στην Πάτρα, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών. Στο Αίγιο, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Στο Μεσολόγγι, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Στην Αμαλιάδα, στο Cine Cinema (2 αίθουσες). Στα Λεχαινά, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άστρον». Στη Γαστούνη, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Στη Ζαχάρω, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL