Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Επανεκκίνηση την 1η Ιουλίου και για τις κλειστές αίθουσες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανεκκίνηση την 1η Ιουλίου και για τις κλειστές αίθουσες

Το  υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε οι πολυκινηματογράφοι και οι κλειστές αίθουσες 12μηνης λειτουργίας να λειτουργήσουν ξανά με ειδικούς όμως όρους λόγω της απειλής του κορονοϊού. Μάλιστα, το πρωτόκολλο ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, τονίζει ότι θα λειτουργούν σε πληρότητα του 65%.

Όσον αφορά στις αποσπάσεις θα υπάρχει ένα κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις ωστόσο σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων να μπορούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις έως και τέσσερα άτομα. Παράλληλα, προτείνεται να μονοδρομηθούν οι κεντρικοί διάδρομοι των αιθουσών.

Διάλειμμα στις προβολές δεν θα γίνεται προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός  ενώ, για τον ίδιο λόγο, τα κυλικεία και τα μπαρ θα λειτουργούν πριν την έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως οι θεατές οφείλουν να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Στο μεταξύ προτείνεται η ύπαρξη χρονικού κενού τουλάχιστον μισής ώρας ανάμεσα στην Ά και την Β’ προβολή για να γίνεται ομαλά η προσέλευση και η αποχώρηση του κοινού ενώ ειδικά στους θεατές της Β’ προβολής συστήνεται η χρήση μάσκας δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση. Βεβαίως, εννοείται πως ο κάθε θεατής ξεχωριστά θα τηρεί τα ατομικά μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Μετά το τέλος κάθε προβολής όλα τα προστατευτικά είδη μιας χρήσεως, τα ατομικά μπουκάλια κ.ο.κ θα πρέπει να απορρίπτονται σε ειδικές στεγανές συσκευασίες και να πετιούνται.

Σχετικά με τα εισιτήρια ιδανική επιλογή αποτελεί η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο ανέπαφος έλεγχος με scanner. Τα ταμεία των αιθουσών θα λειτουργούν κανονικά αλλά έχει προβλεφθεί τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων έτσι ώστε οι θεατές να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδικά οι Υπεύθυνοι/Υπεύθυνες των κινηματογράφων θα πρέπει να μεριμνούν για την προστασία των εργαζομένων και των θεατών και να προβούν κατά την κρίση τους στην λήψη επιπλέον μέτρων που συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες ενός χώρου ενδεχομένως απαιτούν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL