Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Διήμερο προβολών για παιδιά και νέους / Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας έρχονται στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διήμερο προβολών για παιδιά και νέους / Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας έρχονται στην Αθήνα

«Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο», προβάλλεται σήμερα Σάββατο στις 6.15 μ.μ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, η μεγαλύτερη νεανική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, φέρνει στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, τις βραβευμένες ταινίες της φετινής διοργάνωσης για δύο μέρες, σήμερα και αύριο. Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν είναι πρόσφατης παραγωγής και σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, με μια ευρεία γκάμα θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους, σχέσεις, οικογένεια, σχολικό περιβάλλον, απώλεια, ασθένεια, διαφορετικότητα, παιδική εργασία, αλλά και τη χαρά του παιχνιδιού και της εξερεύνησης... Ειδικά οι ταινίες της Camera Zizanio έχουν δημιουργηθεί από μαθητές απ’ όλον τον κόσμο, είτε ομαδικά, στο πλαίσιο του σχολείου, είτε ατομικά.

Οι βραβευμένες ταινίες ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται στην Αίθουσα Β της Ταινιοθήκης. Στην Αίθουσα Α θα προβάλλονται οι ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους και τα animation. Οι ταινίες της Camera Zizanio προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο. Από τις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι το γερμανικό φιλμ "Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο" της Κάτια Μπένραθ, με ηρωίδα την αντισυμβατική εντεκάχρονη Ρόκα, που έχει τον μπαμπά της να την κοιτάζει από ψηλά -αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα!

Στο Φεστιβάλ Ολυμπίας το φιλμ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Η ταινία προβάλλεται σήμερα Σάββατο στις 6.15 μ.μ. Ακολουθεί στις 8.30 μ.μ. η επίσης βραβευμένη ταινία "Η Μπουλμπούλ μπορεί να τραγουδήσει" από την Ινδία, με τη σκηνοθετική υπογραφή της βραβευμένης στο Φεστιβάλ Βερολίνου Ρίμα Ντας (της οποίας η προηγούμενη ταινία “Village rockstars” υπήρξε η ινδική υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ). Στη νέα της ταινία παρακολουθεί τη φτωχή οικογένεια της Μπουλμπούλ, σε μια αγροτική περιοχή της Ινδίας, και τολμά να παρουσιάσει στην οθόνη ένα θέμα ταμπού για τη χώρα της, την ομοφυλοφιλία ενός αγοριού, μαζί με το ξύπνημα του ερωτισμού στην εφηβεία...

Ας σημειωθεί πως κάθε προβολή ταινίας μεγάλου μήκους συνδυάζεται με την προβολή μικρότερων σε διάρκεια ταινιών μυθοπλασίας, ανιμέισον ή ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν στο 22ο Φεστιβάλ.

Οι ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF, η UNESCO και άλλοι διεθνείς οργανισμοί για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. Εξυπακούεται ότι ταινίες που προωθούν τον πόλεμο, τη βία, τον ρατσισμό, τον σεξισμό κ.λπ. δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός και Μ. Αλεξάνδρου) από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Ημερήσιο εισιτήριο για ενηλίκους: 9 ευρώ. Ημερήσιο εισιτήριο για παιδιά: 6 ευρώ. Είσοδος ανά προβολή: 5 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL